Picturile artistului Gelu Costea

Artistul Gelu Costea deschide usa atelierului sau si o lumina placuta te invaluie dintr-o data. Este lumina din picturile sale, este lumina pe care pictorul o cauta si o dezvaluie tuturor. Mergand alaturi de artist pe acest drum inspre lumina, ne apropiem de creatiile sale si le intelegem cu sufletul.

Personajele fara varsta din picturile artistului Gelu Costea

Preocupat de istoria umanitatii, de inceputurile lumii, de cultura Cucuteni din Romania, artistul Gelu Costea portretizeaza in lucrarile un personaj fara varsta care strabate istoria si merge spre infinit. Artistul crede ca o linie spune mai mult decat o intreaga poveste. Cu cat descopera culturile ancestrale ale acestui spatiu, cu atat se simte mai aproape de notiunea de puritate si simplitate.

Parcursul artistului Gelu Costea

Artistul Gelu Costea s-a nascut la Constanta in anul 1963. In anul 2000 a absolvit Academia de Arte Luceafarul, Bucuresti, este licentiat al Universitatii de Arte Bucuresti. Din anul 2000 este membru Uniunii Artistilor Plastici, filiala Constanta.

In anul 2001 a primit Premiul Special Alexandru Tipoia, iar un an mai tarziu, Premiul Stefan Dimitrescu, Muzeul Judetean Vaslui.

Incepand cu anul 2000 a avut numeroase expozitii personale si de grup, intre care amintim: 2014: Atelier, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, 2013: Poarta, Galeria Ion Nicodim, Mamaia, 2008: Drumul, Casa de Cultura M. Kogalniceanu, Constanta; 2014: Arborele vietii, Sala Brancusi – Palatul Parlamentului Bucuresti, 2014: Brief Galeria Danaart Bucuresti, 2012: Salon de Peinture Roumaine Contemporaine, Cite Internationale des Arts, Paris, Franta, 2011: Dunarea si Dobrogea crestina, Palatul Parlamentului, 9 pictori romani cu expozitii in Franta, U Art Gallery, Bucuresti, Artistes contemporaines roumaines, Galeria European Patent Office, Haga, Olanda, Galeria Maurice Mathurin, Tours, Franta.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras