Pasarea ascunsa – Olga Morarescu Marginean

Caut un desen pur, atemporal, care traieste prin el insusi, ideal, transcedent, facand legatura dintre aici si dincolo…(Olga Morarescu Marginean). Acuarelele pe hartie si desenele artistei surprind prin simplitate si eleganta. Lucrarile impodobesc, la inceput de ianuarie, Galeria Artfooly / The Slice of Art Gallery din Bucuresti, prin expozitia Pasarea Ascunsa, curator Anca Negescu.

Pasarea – suflet

Pasarile Olgai Morarescu Marginean ne-au uimit si altadata. Liniile de culoare ale aripilor, ramurilor, zborului, te inspira daca nu sa te inalti macar sa cobori in adancurile tale, acolo unde micuta pasare straluceste prin lumina ei. Pentru artista Olga Marginea, pasarea e un simbol al sufletului. In cuvintele domniei sale, uneori dorintele omului sunt prea grele pentru aripile pasarii, de aceea ii e mai greu sa se inalte si sa zboare.

Albul magic

O alta vraja cu care ne atrage pictorita este albul. Albul sau e atotcuprinzatorul tuturor culorilor, caci omul contine toate culorile curcubeului in propriile sale cuvinte. Liniile pe fond alb as vrea sa iasa in afara spatiului taboului, sa calatoreasca prin camera, pe pereti. As vrea ca oamenii sa le vada prelungindu-se, iesind din tablou, dansand prin camera, marturiseste artista. Si reuseste. Pare ca albul nu slujeste doar ca fond pentru acuarela ci e chiar spatiul integrator in care pasarile vietuiesc. E o bucurie intr-adevar aceasta expozitie, pentru ca te inspira sa reflectezi asupra limbajului pasarilor, asupra limbajului sufletului, asupra albului aerat care sustine si intretine viata, respiratia oricarei fiinte vii. Olga Morarescu Marginean ne imbie sa cautam pasarea ascunsa in noi, s-o iubim, s-o dezpovaram de greutatile viselor noastre prea mari, s-o ajutam sa zboare, caci prin zborul sufletului si noi ne inaltam si noi suntem mantuiti.
Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru Arta
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu