Nicolae Moldovan – Calm si simplitate

Sculptorul ceramist Nicolae Moldovan marturiseste ca atelierul e esential pentru el. "Este locul in care ma simt cel mai bine, locul in care imi clarific ideile sculpturilor mele." Este un atelier cald si primitor in care va invitam sa intrati urmarind interviul realizat cu artistul, in aceasta toamna.

Nicolae Moldovan dezvaluie ca "nu ma simt bine daca nu vin la atelier intr-o zi, imi place foarte mult sa lucrez in material ceramic si nu numai. Imi place atelierul, mi-l fac cumva sa semene cu mine. Lucrez de dimineata pana seara. Incerc sa-mi fac cat mai mult timp de a sta in atelier cu lucrarile mele, cu gandurile mele, cu mine.

Mie imi convine sa am lucrarile in preajma mea, sa le vad zilnic. Pentru mine e important sa am o cursivitate si o continuitate in concept, si atunci lucrarile mai vechi sunt etape premergatoare altor lucrari viitoare.

Imi place sa dau lucrarilor o anumita monumentalitate sau o curatenie a volumelor, o esentializare a volumelor. Imi place sa cred ca privitorul intelege lucrurile acestea si poate sunt transpusi intr-o stare de calm, de armonie. Tinand cont ca arta mai nou inseamna sa sochezi, eu ma intorc cumva la o zona de calm, de curatenie, de simplitate."

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras