Metha-lan 2015

Expozitia de arta contemporana „Metha-lan”, aflata la a III-a editie, are ca tema centrala „Trecerea timpului (ireversibila)”. La aceasta editie au fost selectate instalatii realizate de 11 tineri artisti: Adelina Petcan, Albert Kaan, Ana Asavei, Catalin Laie, Daniel Rosca, Maia Stefana Oprea, Mihai Teodorescu, Mircea Ciutu, Radu Nastasia, Razvan Radu, Rene Raileanu. Expozitia a fost deschisa in perioada 31 august – 3 septembrie 2015 la Galeria AnnArt.

Arta conceptuala la Galeria AnnArt

Metha-lan se constituie intr-un esential reper tematic pentru tinerii artisti contemporani, unde „metha” inseamna dupa si „lan”, retea. Aceasta, in viziunea noastra, reprezinta actuala generatie aflata “dupa reteaua” de artisti conventionali din Romania. Meth-lan este un proiect de arta conceptuala, modul sau de exprimare artistica fiind performance-ul, instalatia si obiectele ready-made, declara curatorii expozitiei Catinca Dumitrescu si Horatiu Lipot.
Coordonatorii expozitiei Gloria Apostol si Rolland Niculusca doresc sa dezvolte proiectul „Metha-lan” si spera sa ajunga un festival de arta conceptuala. In fiecare an sunt selectate alte proiecte si alti artisti care sa reflecte arta alternativa, experimentala, din spatiul romanesc contemporan.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras