Marta Jakobovits – Metamorphosis Mimesis

Ceramista Marta Jakobovits de la Oradea prezinta in Galeria Cuhnia de la Palatul Mogosoaia, pretioasele sale instalatii ceramice, grupate sub titlul Metamorphosis – Mimesis. Expozitia este deschisa pana pe 10 iunie 2015.

Expozitia Metamorphosis – Mimesis la Galeria Cuhnia, Mogosoaia

Urmaresc o identificare cat se poate de sincera cu materialul ceramic, cumva o auto-oglindire. Materialul acesta banal – lutul, te introduce intr-o lume transcedentala, in alta dimensiune, unde deja lucrezi cu intrebari care nici nu au raspunsuri, aproape de taine ciudate, aproape de timpuri ancestrale. Parca te simti contemporan cu lucruri care s-au intamplat acum cinci mii – zece mii de ani in urma, marturiseste artista Marta Jakobovits.

Despre artista ceramista Marta Jakobovits

Nascuta in 1944, artista ceramista Marta Jakobovits a absolvit Institutul de Arte Plastice Ion Andreescu de la Cluj. Iar in anul 2006 isi sustine Doctoratul la Universitatea de Arta si Design de la Budapesta. Primeste Crucea de Merit a presedintelui Ungariei in 2013, Diploma de excelenta din partea Ministerului Culturii din Romania in 2010 si Premiul Artele Focului pentru anul 2006 din partea Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Participa la numeroase expozitii de arta si are lucrari prezentate in muzee din Olanda, Slovacia, Ungaria si Romania.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras