Marius Burhan – Geografiile violentei

Artistul Marius Burhan aduce din nou in discutie tema violentei din lumea contemporana, in noua sa expozitie de pictura, obiect si instalatie - "Geografiile violentei". Expozitia este deschisa in perioada 27 noiembrie - 9 decembrie 2017, la Centrul Cultural "Mihai Eminescu" - Galeria Luceafarul din Bucuresti.

Valentele de expunere ale parcursului expozitional sunt speculate pe mai multe straturi, generand o succesiune de imagini compuse din fragmente de oras, natura, reclame, obiecte, desene colorate, portrete de camarazi de arme, revolutii, marsuri de protest, forme si elemente artistice. Primul segment al traseului initiat ofera o perspectiva panoramica a impactului politic (trecut si prezent) asupra artei contemporane, a spatiului care, la randul lui deschide noi dimensiuni volumetrice si reconsidera astfel un nou sistem de referinta la nivel de politici culturale. (Marius Burhan, artist vizual)

Marius Burhan a intreprins o cercetare asidua in ceea ce priveste contextul istoric, politic, militar si a modului in care manifestarea acestuia afecteaza individul si societatea, in ansamblu si sfera culturala, in particular.
Personajele sale sunt, deopotriva, dominati si dominatori, agresati si agresori – toti exponenti ai unor actiuni de manifestare a violentei, intr-o actualitate ce pare sa ii confere legitimitate.
(Mimi Necula, jurnalist)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras