Marilena Preda Sanc si Sebastian Moldovan

Galeria Eastwards Prospectus a deschis de curand doua expozitii in paralel. In spatiul de la etaj sunt expuse desenele si picturile artistei Marilena Preda Sanc, iar in spatiul de la subsol lucrarile video ale tanarului artist Sebastian Moldovan. Cele doua expozitii pot fi vizitate pana pe 24 mai 2015. Galeria Eastwards Prospectus din str. Plantelor nr. 50, Bucuresti, a fost infiintata in anul 2014 de Andrei Breahna si Raluca Soaita.

Marilena Preda Sanc – But It Got Too Cold

La etajul galeriei, expozitia artistei Marilena Preda Sanc prezinta in principal desene, dar sunt prezente si cateva picturi de mari dimensiuni. Un loc special il ocupa obiectul de neon cu textul art is art beyond art now reprezentand un concept important pentru creatia artistei.
Marilena Preda Sanc lucreaza cu un repertoriu de forme elementare si cu un set de reguli activate in campul vizual. Desenele au o libertate controlata. Minimalismul este supus unei metodologii aditive. Elementele sint dificil de izolat. Sint calitatiile care izoleaza o linie de poezie de o linie de proza. Doar emotia / ca stare de spirit / explica cat de interesant poate fi un triunghi, o sfera, un patrat… Domeniul creativ ramane memoria asemenea unui depozit de imagini. (Liviana Dan, critic de arta si curatorul expozitiei)

Sebastian Moldovan – and/ you never know what’s off

In intunericul spatiului de la subsol suntem invitati sa descoperim cele opt lucrari video ale artistului Sebastian Moldovan in expozitia intitulata and/ you never know what’s off.
Sebastian Moldovan are o enigmatica legatura cu gradina si casa. Dar la fel de misterios, plantele si obiectele lui primesc inevitabil referintele unei tehnologii acute. O zona liminala intre material si optic.
Exista mereu o linie subtire intre materialitatea densa si un imaginar translucid.
O parte clara si citeva metafore. (Liviana Dan, critic de arta si curatorul expozitiei)
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras