Letitia Oprisan si Razvan Mincu

Despre timp si memorie vorbesc cei doi artisti Letitia Oprisan si Nicolae Razvan Mincu in expozitia de pictura si sculptura deschisa la Galeria Signum pana pe 28 noiembrie 2014.

Expozitia Timp si Memorie la Galeria Signum

Timp si Memorie este o expozitie in care lucrarile celor doi artisti Letitia Oprisan si Nicolae Razvan Mincu comunica foarte bine, marmura alba straluceste alaturi de culorile puternice.
In picturile realizate de cunoscuta artista Letitia Oprisan de-a lungul carierei sale artistice, regasim conceptul denumit Panta Rhei, in traducere totul curge. Privindu-le ne reamintim ca totul este viu, in miscare si se poate schimba. Lucrarile sale sunt explozii de culoare si ferme gesturi picturale.
Sculptorul Nicolae Razvan Mincu este preocupat de lumina. El spune ca noi, oamenii, suntem facuti din fotoni. Absolut toata materia din care provenim a fost candva intr-o stea. Ne transformam din nou in pamant si devenim din nou dupa alte miliarde si miliarde de ani o alta stea. Aceasta este de fapt si ideea – ca suntem construiti din lumina.

Despre artistii Letitia Oprisan si Razvan Mincu

Letitia Oprisan este membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania si a Asociatiei Internationale a Artistilor Profesionisti. Are in palmares 43 expozitii personale si peste 200 expozitii de grup, Saloane nationale si internationale, desfasurate in tara si strainatate. Detine patru premii de pictura si este desemnata Cetatean de Onoare al Judetului Bacau. Este mentionata in peste zece dictionare si enciclopedii de specialitate.
Nicolae Razvan Mincu este membru al Uniunii Artistilor Plastici si a realizat 32 sculpturi monumentale in China, Franta, Italia, Turcia, Coreea, Olanda, Elvetia, Taiwan, Bulgaria si Danemarca, dintre care 4 in Romania, fiind si castigatorul a unor premii internationale de excelenta in sculptura. Activitatea sa include 16 expozitii personale in tara si in strainatate, 10 expozitii de grup in strainatate, precum si 25 expozitii de grup in tara.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras