Fundatia Calea Victoriei a prilejuit vizitarea celui mai elegant teatru bucurestean, alaturi de doamna Georgeta Filitti, de la care publicul a putut afla povestea locului.
In zona actuala a Teatrului Odeon se afla in sec. XVII proprietatea spatarului Dumitrache Ghica, primita ca zestre de la Maria Vacarescu. Prima atestare documentara a unei case boieresti dateaza din anul 1768. In anul 1813 Ioan Caragea a inchiriat proprietatea Ghica pentru a instala Curtea domneasca. Casele Ghica au fost cumparate in 1860 de Nicolae Lahovary, familia mentinandu-si proprietatea pana la nationalizarea din 1948.
Procesul de modernizare a Caii Victoriei a afectat si proprietatea Lahovary. In locul rezidentei de lux – devenita caduca, terenul a fost utilizat pentru noi functiuni. O interventie mai importanta a fost vanzarea (sau inchirierea) a doua parcele de pe latura de nord unde a fost construit, catre Calea Victoriei, un imobil in care are sediul, in perioada interbelica, celebra gazeta L’Independance Roumaine (la al carui etaj au avut loc reprezentatiile lui Lumière) si magazinul de muzica Orfeu.
Restructurarea majora a proprietatii s-a produs la inceputul sec. XX. Din initiativa lui Emil Lahovary, arhitectul Grigore Cerchez a conceput un ansamblu arhitectural de anvergura: Teatrul Comedia situat pe latura dinspre str. Academiei, dar cu fatada orientata catre Calea Victoriei, flancat de doua corpuri laterale, catre nord magazine si apartamente si catre sud, Hotel Majestic.
Teatrul a fost inaugurat pe 25 decembrie 1911 urmat de aripile laterale independente – Hotel Majestic si corpul nordic cu apartamente si magazine, configurand astfel cele doua pasaje.In 12 decembrie 2011 Teatrul Odeon a sarbatorit 100 de ani de la primul spectacol jucat pe scena sa.