Ion Iancut – Cautatorii de lumina

Renumitul sculptor Ion Iancut a deschis o noua expozitie intitulata Cautatorii de lumina la Galeria Senso. Lumea lui Ion Iancut, coerenta, exemplara, originala, este intrupata tridimensional in cadrul expozitiei deschise la Galeria Senso prin bronzuri impecabil turnate si finisate – suprafetele slefuite dobandesc pretiozitati aparte – si bidimensional prin uleiuri sau pasteluri care adauga culoare, formelor maiestrit conturate. Desenele in tus se bazeaza pe siguranta si fluenta liniei spune criticul de arta Dr. Doina Pauleanu.

Expozitia Cautatorii de lumina a artistului Ion Iancut poate fi vizitata in perioada 8 mai – 6 iunie 2018 la Galeria Senso din Bucuresti.

Originar din comuna Raducaneni, judetul Iasi, Ion Iancut a absolvit Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu din Bucuresti (promotia 1974). Este din 1977 membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, in anul 1982 fiind distins cu Premiul pentru Sculptura al UAP. Din 1974 si pana in 2017 a avut peste 25 de expozitii personale in Bucuresti, in tara si in strainatate.

Sculptorul Ion Iancut a primit numeroase premii si distinctii pentru activitatea sa artistica de mai bine de 45 de ani: Premiul Revistei Amfiteatru (1976), Marele Premiu la Simpozionul de Sculptura de la Burgas (Bulgaria, 1979), Premiul pentru Sculptura la Bienala de Arta Plastica mica, Budapesta (1981), Premiul I la Simpozionul International de sculptura Mtheta, Gruzia (1989), Premiul pentru Sculptura ambientala – Sibiu (1993). A primit si Distinctia Una Cultura per Europa acordata de Institutul Cultural din Italia (1985), Medalia de Aur Dantesca, la Ravena (Italia, 1990) si Premiul Eminescu pentru Arte Vizuale Teiul de Aur, pentru opera Omnia in arta plastica, Botosani.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras
Foto: Cris Ardelean