Poezie in beton – Cristian Raduta

Noile lucrari din beton ale sculptorului Cristian Raduta sunt reunite in expozitia Ceremonia neonorata deschisa la Galeria 418 (Intrarea Armasului nr. 12) pana pe 30 aprilie 2014.

Obiecte recognoscibile, fluturi, frunze si copaci in miniatura sunt prinse in ziduri si forme de beton. Chiar si binecunoscutul rinocer al artistului incearca sa sparga un zid masiv de beton. Toata expozitia este o poezie in beton ne marturiseste managerul galeriei Joana Grevers. O poezie despre contraste intre forme puternice, robuste si obiecte diafane, efemere.

Gandurile artistului Cristian Raduta se materializeaza “intr-un proiect despre curse intrerupte, despre blocaje, intarzieri, rute ocolitoare si fluturi fragili prinsi in ziduri de beton”, spune curatoarea expozitiei Simona Vilau.

Cristian Raduta (n. 1982) traieste si lucreaza la București. Face sculptura, desen si instalație si detine un doctorat in arte vizuale (2013). A fost studentul artistului Mircea Spataru (promotia 2005) si, in prezent, este lector universitar asociat la Universitatea Nationala de Arta din Bucuresti, sectia Sculptura.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras