Invitatie in Atelierul International de Creatie Feminina PODURI EUROPENE 2013

Devenit deja traditie, Atelierul International de Creatie Feminina Contemporana PODURI EUROPENE, sustinut de Programul Catena pentru arta si Fildas Art, se vadesfasura in acest an la Eforie Sud in perioada 14 – 28 septembrie 2013.

Atelierul prilejuieste intalnirea a 17 artiste din Olanda, Germania, Bulgaria si Romania: Erika Sellmann Busching, Karin Welke, Karla Kassennar, Ellen Geerts, Jozina Marina, Marielle van den Berg, Miriana Savova, Daniela Grapa, Dalia Bialcovski, Marinela Mantescu, Manuela Botis, Carmen Poenaru, Cristina Ciobanu, Alma Redlinger, Sorina Tibacov, Paula Vladescu, Elena Dumitrescu, Rodica Xenia Constantin.

Vernisajul Expozitiei “PODURI EUROPENE” cu lucrarile artistelor va avea loc pe 27 septembrie 2013, ora 18.00 la Muzeul de Arta din Constanta.

Televiziunea online Sensoarte.RO va prezenta artistele lucrand in Atelierul de Creatie si prin locurile devenite surse de inspiratie si vernisajul expozitiei din 27 septembrie, la Muzeul de Arta din Constanta.

Anul acesta, in luna martie, Galeria “Caminul Artei” din Bucuresti a gazduit vernisajul Expozitiei Internationale de Arta Plastica Feminina Contemporana si lansarea Catalogului “PODURI EUROPENE”, editiile 2011- 2012. Evenimentul a fost organizat de Fundatia “FILDAS ART” si Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, sustinut de Programul Catena pentru Arta si sponsorizat de Farmaciile Catena.

Proiectul “PODURI EUROPENE” s-a nascut in 2004, atunci cand entuziasmul drumului european pe care Romania se inscrisese si in zona artelor plastice. Atunci, din initiativa Rodicai Xenia Constantin, artist plastic si Presedintele Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, s-a organizat primul Atelier International de Creatie, reunind artiste din multe tari europene. An de an, prestigiul PODURILOR EUROPENE a crescut, artiste din Romania fiind invitate in repetate randuri sa expuna in galerii importante din Europa. Cel putin o data pe an in Romania s-a organizat o expozitie ampla cu lucrarile realizate de artistele participante la Atelier.