Intre Rosturi – expozitie de arta textila

Studentii Departamentului Arte si Design Textil, al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, invata la inceputul studiilor tehnica tapiseriei si imprimeriei textile. Sunt tehnici traditionale dificile, care mai tarziu vor sta la baza unor instalatii textile spectaculoase si inventive. In expozitia "Intre Rosturi" deschisa la Galeria Orizont, putem admira primele reusite ale acestor studenti, realizate sub indrumarea lectorului univ. dr Claudia Musat si asist. lector. univ. dr. asociat Iulia Toma.

Expun studentii:
Ana Maria Aldea, Catalin Angelescu, Ilinca Barbu, Adriana Bobic, Daniel Brutaru, Ioana Ciuciulica, Arriana Dop, Alexandra Ghibernea, Stefania Hegedus, Roxana Iliescu, Violeta Miu, Ana Plesa, Anastasia Pocora, Teodora Stoica, Stefania Trufas
Colaboratoare/ tehniciene: Rodica Marin, Dragana Robanca, Elena Haut

Expozitia "Intre Rosturi" poate fi admirata la Galeria Orizont in perioada 24 ianuarie – 16 februarie 2022.

”Ne punem in miscare, pe directie verticala, urmarim separarea firelor de urzeala in doua planuri ce formeaza, intre ele, un unghi numit rost de tesere, lansam suveica, trecem firele si le punem in ordinea voita. Un fir luat si unul lasat, doua fire lasate si unul luat, de jos in sus si de sus in jos, in ritm – facem si desfacem legaturile, intre fire, cu noi si lucrurile care ne inconjoara. Sarim peste urzeala, facem o flotare lunga pe deasupra, ne ancoram in "puncte de intarire", ne tinem bine, rasucindu-ne in aer si executam un "circas" perfect. Urmeaza un "diagonal ascutit" pe axul vertical, un salt grupat dublu cu intoarcere de 360 de grade, mainile prind bara fixa, concentrati, luam elanul din "bicibalans" si insailam o poza buna de final.” – scria despre artele textile Iulia Toma, artista mix-media.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras