In atelierul lui Paul Hitter

Artistul Paul Hitter crede ca "arta are rolul de a eleva atat spiritul, cat si intelectul omului". Privind operele sale de arta ne bucuram sa descoperim surprinzatoarele povesti ale unor personaje de neuitat.

Paul Hitter si-a creat un stil inconfundabil, denumit expresionism balcanic, prin care personajele sale sunt potentate de culorile puternice, imprimeurile specifice hainelor balcanice si de expresivitatea portretelor. Printr-o abordare amuzanta, artistul doreste ca publicul sa inteleaga mai usor trecutul, istoria acestei lumi. Printr-o documentare atenta, incearca sa readuca povestile uitate in constiinta tinerilor, care stiu prea putine lucruri despre anumite personaje istorice. Astfel a creat numeroase picturi despre Roma Antica, despre lumea descrisa de Caragiale, despre imaginarul traditional romanesc.

Paul Hitter este un pictor roman nascut in 1982, la Bucuresti. A studiat arte vizuale la Bucuresti sub indrumarea artistului Matei Serban Sandu si la Munchen in clasele artistilor Nikolaus Lang, Sean Scully si Karin Kneffel. Activitatea sa expozitionala numara expozitii personale si de grup atat in tara, cat si in afara tarii: Bucuresti, Cluj, Constanta, Praga, Marsilia, Milano, Paris, Los Angeles, Las Vegas si Salt Lake City.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras