Ileana Dana Marinescu – expozitia Sosia mea

Artista Ileana Dana Marinescu a deschis o noua expozitie personala surprinzatoare, intitulata "Sosia mea", in care puteti admira uimitoarele sale creatii artistice care au la baza obiecte de larg consum refolosite, transformate, insufletite. Expozitia poate fi vizitata in perioada 9 iunie - 24 iulie 2022, la Muzeul National Cotroceni in Spatiile Medievale.

"Multe dintre lucrările pe care le-am făcut sunt legate între ele, pentru că sunt copiii mei, gândirea mea, sufletul meu; emoţiile mele sunt toate adunate şi sunt anumite piese care pot sta foarte bine şi în Backstage şi pe Scenă şi în Grădina mea, pentru că există acest suflu, în primul rând al insectelor de care eu sunt fascinată, de zborul lor, de multitudinea formelor şi a aripilor şi a elitrelor. Da, şi vreau să vă mai spun că în Grădina mea am un catalog de elitre şi cred că va trona în mijlocul sălii. Deci toate lucrările între ele au acest fir al sufletului meu, de legătură între ele", declară artista.
Expoziţia "Sosia mea" prezintă o operă artistică aflată la maturitate, bazată pe o estetică proprie, inedită, prezentă pe scena artistică românească începând cu anul 1996.
"Putem astfel înţelege inclusiv demersul participativ de antrenare a unor energii umane, prin aportul de obiecte abandonate şi apoi regăsite, prin reţeaua extinsă de participanţi la un act memorial social-artistic. Tehnic, deşi acest aspect rămâne întodeauna de ordin secundar, lucrările pot fi catalogate ca nişte colaje tridimensionale, post Dada, bricolaje readymade, care au marea calitate de a fi pe înţelesul tuturor, indiferent de vârstă sau de pregătirea artistică a privitorului." – Cosmin Năsui, critic de artă.
Expoziţia este completată de un catalog realizat la Editura Muzeului Naţional Cotroceni, care se poate achiziţiona de la magazinul de prezentare.
"Sosia mea" – expoziţia personală a artistei Ileana Dana Marinescu poate fi vizitată de marţi până duminică, în intervalul orar 9.00-17.00. Vizitarea se face doar pe bază de programare, la adresa de e-mail [email protected] sau la numerele de telefon 021.317.31.07 / 0725.518.381. Un reprezentant al muzeului vă va confirma rezervarea.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras