Horea Pastina – expozitia Lumina vine de la Rasaritul Cel de Sus

Cu bucurie artistul Horea Pastina ne impartaseste cele mai recente picturi ale sale, reunite in expozitia "Lumina vine de la Rasaritul Cel de Sus" deschisa la Galeria Romana. Artistul a inceput in anul 2019 o serie noua de lucrari in care linia desenului este cea care ne conduce privirea si ne dezvaluie lumina credintei. Vizitand aceasta expozitie redescoperim speranta si linistea.

In cadrul expozitiei, este prezentata si cartea "Ascult si privesc. Atelierul ca experienta didactica. Rostul scolii; privire in atelierul meu si atelierul scolii; elev si profesor" scrisa de Horea Pastina.

“Fericit poporul care cunoaste strigat de bucurie. Ascult si privesc. Lumina. Bunavestire. Bunavestire cea de toate zilele. Lumina vine de la Rasaritul Cel de Sus. Schimbarea la fata. Cersesc. Cer cer. Cer cerul. Bine este noua sa fim aici. Strain sunt eu pe pamant. Cana fara toarta.” (Horea Pastina, pictor)

Expozitia "Lumina vine de la Rasaritul Cel de Sus" este deschisa la Galeria Romana in perioada 10 august – 8 septembrie 2020.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras