Expozitia de Pictura Cald si Rece

Cald si rece – Alexandru Ciucurencu, Mihai Horea, Horea Pastina, Cristian Ditoiu

Expozitia Cald si rece prezinta lucrarile a patru mari pictori romani Alexandru Ciucurencu, Mihai Horea, Horea Pastina, Cristian Ditoiu, si subliniaza importanta conexiune dintre profesor si discipol. Expozitia este deschisa la Galeria Romana (Bd. Lascar Catargiu, nr 1, Bucuresti) pana pe 11 decembrie 2015.

Expozitia Cald si rece la Galeria Romana

Pictorul Alexandru Ciucurencu (1903 – 1977) este prezentat alaturi de unul dintre studentii sai preferati, Horea Pastina. Acesta a ajuns profesor si l-a avut ca student pe Cristian Ditoiu, prezent si el in expozitie. Al patrulea pictor prezent in expozitie este Mihai Horea (1926 – 2014), care a fost studentul lui Camil Ressu la fel ca si Alexandru Ciucurencu. Mihai Horea a continuat sa aprofundeze contrastul cald-rece, aceasta tema preferata a lui Ciucurencu, pana la sfarsitul vietii.
Mi-am pus unele probleme ale culorilor care contrasteaza si in acelasi timp se cauta, se cheama, se completeaza. Baza este un rosu si un albastru. Culoarea are inca multe, foarte multe taine, spunea pictorul Alexandru Ciucurencu.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras