Expoziția de grup „Ostara”, la Galeria Senso

Vă invităm marţi, 27 aprilie 2021, începând cu ora 18:30 la Galeria Senso pentru a lua parte la vernisajul expoziţiei de grup intitulată „Ostara”.

Acest eveniment artistic aduce în atenția publicului lucrări a căror tematică abordează renașterea naturii, spiritul de sărbătoare și dimensiunea cultural-spirituală a vieții.

Titlul expoziției este inspirat de sărbătoarea păgână Ostara, celebrată cu ocazia echinocțiului de primăvară și dedicată regenerării naturii, fertilității și plantării noilor semințe, precum și de zeița cu același nume din mitologia anglo-saxonă.

Expun artiștii: Arina Ailincăi, Ana Ștefania Andronic, Ion Anghel, Alina Băncilă, Arina Bican, Lucian Butucariu, Raluca Buzura, Marcel Chirnoagă, Irina Constantin, Bogdana Contraș, Daniela Făiniș, Maria Filipescu, Rodica-Ioana Ghilea, Mirela Hagiu, Ion Iancuț, Andra Lupu, Nicolae Răzvan Mincu, Nicolae Moldovan, Romeo Moldovan, Cela Neamțu, Costin Neamțu, Aniela Ovadiuc, Dumitru Radu, Edith Torony și Aurel Vlad.

Având-o curator pe Ana Sultana Cipariu, expoziția colectivă „Ostara” face parte din programul expozițional conceput de Ana Ștefania Andronic, art director-ul Galeriei Senso.

Galeria Senso este situată pe Calea Victoriei nr. 12C (colţ cu strada Lipscani), parter și etajul 1.

„O practică destul de întâlnită a muzeelor și galeriilor de artă din întreaga lume presupune organizarea, în mod periodic, a expozițiilor temporare tematice care (re)contextualizează operele artiștilor aparținând colecțiilor lor permanente. Expoziția colectivă Ostara se raliază acestei tendințe și reunește lucrări reprezentative ale unor artiști consacrați și artiști tineri, care se regăsesc în portofoliului Galeriei Senso (…). Selecția expozițională aduce împreună lucrări de sculptură, grafică și pictură, alături de obiecte decorative și bijuterie contemporană de autor care, ca tematică, rezonează cu simbolistica pre-creștină și creștină specifică anotimpului renașterii. Dacă la Daniela Făiniș, Costin Neamțu, Edith Torony, Rodica-Ioana Ghilea, Bogdana Contraș, Aurel Vlad, Nicolae Răzvan Mincu sau Marcel Chirnoagă întâlnim reprezentări ale naturii, bijuteriile realizate de Maria Filipescu, Raluca Buzura, Alina Băncilă, Andra Lupu și Irina Constantin ne introduc într-o atmosferă festivă de sărbătoare. Pe de altă parte, lucrările semnate de Arina Ailincăi, Ana Ștefania Andronic, Arina Bican, Aniela Ovadiuc, Cela Neamțu, Ion Anghel, Nicolae Moldovan, Romeo Moldovan, Mirela Hagiu, Lucian Butucariu, Dumitru Radu și Ion Iancuț pot fi asimilate dimensiunii cultural-spirituale a sărbătorii și a vieții”. (Ana Sultana Cipariu, curator)

Evenimentul este susținut de FILDAS Art şi Catena, prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

Expoziția „Ostara” va rămâne deschisă până pe 15 mai 2021.

Programul de vizitare a Galeriei Senso:

  • marţi – duminică, orele 12.00 – 19.00, cu respectarea măsurilor şi regulilor de acces impuse de autorităţi în contextul pandemiei COVID-19.

Galeria Senso s-a redeschis la începutul anului cu expoziția artistei Ana Ștefania Andronic BUZU, intitulată „Ipostaze tulburătoare”. A urmat „Un Martie la feminin”, o expoziție inedită cu ilustrații, obiecte decorative și bijuterii hand-made şi de autor create de 17 dintre cele mai valoroase artiste ilustratoare din țară.

În luna martie a găzduit expoziția de ilustrație și grafică izometrică „Între patru pereţi” a artistului Cătălin Gospodin, un proiect de succes realizat în timpul pandemiei. Începutul lunii aprilie a fost marcat de expoziţia colectivă „Desemne de peste an” a studenților secției de Grafică din cadrul Facultății de Arte Plastice a UNArte (coordonator lector univ. dr. Anca Boeriu). A urmat vernisajul expoziției de string art fluorescent „Portalul de energie”, a duo-ului artistic Fluo Webs (Ioana Crăciun și Florin Stoian).

Galeria Senso este un spațiu privat destinat prezentării, stimulării și promovării artei contemporane. Aici sunt prezentate lucrările artiștilor aflați în portofoliu, clasificați în cele cinci secțiuni principale: pictură, grafică, sculptură, artă decorativă și bijuterie contemporană.

Situată într-o zonă de interes și vizibilitate urbană, cu o ofertă culturală remarcabilă, Galeria Senso organizează periodic expoziții promovate și prin cataloage editate în condiții grafice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, dar și reportaje și filme de artă care se difuzează pe www.sensoarte.ro.

Site-ul www.galeriasenso.ro încorporează platforma unui magazin online și oferă posibilitatea vizionării și achiziționării operelor de artă printr-un singur „click”.

„Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2021, cu același succes, evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor, atât cât ne vor permite vremurile actuale” – Galeria de Artă Senso, București.