Expozitia de fotografie “Maria. Regina…”

La intrarea in Muzeul National de Istorie a Romaniei, descoperim pe terasa o expozitie cu fotografii din viata Reginei Maria a Romaniei, a carei vizitare este gratuita.

Expozitia cuprinde cronologic imagini inedite din copilaria principesei Maria de Edinburgh, momente din perioada in care Maria a fost principesa de coroana a Romaniei, activitatea de sora de caritate a Suveranei in timpul Primului Razboi Mondial si aspecte de la Incoronarea de la Alba Iulia, din 1922. De asemenea descoperim o femeie eleganta si rafinata inconjurata de familie, alaturi de sotul ei Regele Feridinand I, copii si nepoti.
Regina Maria s-a nascut in 1875 in Marea Britanie si a murit in 1938 la Castelul Pelisor, Romania. Personalitate remarcabila, Regina Maria a sustinut arta si literatura romana, ea insasi fiind o talentata pictorita si scriitoare. A iubit costumul traditional romanesc in care se imbraca mereu cand mergea la diverse evenimente ale vremii.

Expozitia de fotografie Maria. Regina… poate fi vizionata oricand de publicul bucurestean, fiind amplasata pe terasa Muzeului National de Istorie a Romaniei pana la sfarsitul lunii martie 2014.

Acest material va este oferit de programul Catena pentru arta.

Realizator: Bogdana Contras