Eugen Raportoru – Peisaje subiective

Expozitia de pictura Peisaje subiective semnata de artistul Eugen Raportoru vorbeste despre vibratia oraselor impregnata in zidurile caselor. Ritmicitatea caselor mici si mari este transpusa in picturi de mari dimensiuni, in game de griuri cu fine accente de culoare. Ar fi bine sa privim picturile realizate de artistul Eugen Raportoru in primul rand cu sufletul, asa cum ne recomanda curatorul expozitiei Marcel Bunea.

Expozitia Peisaje subiective a artistului Eugen Raportoru este deschisa in perioada 3 – 31 martie 2018 la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului Mogosoaia.

Eugen Raportoru este Pictor…pentru ca doar pictura poate sa-l scoata din trairile intense ale pulsului vietii.

Harnic si lucid, artistul isi traseaza cu greu drumul, prin hatisul prejudecatilor contemporane. Lupta nu-l sperie, chiar din contra, il motiveaza superior. Sinceritatea este, cred, trasatura definitorie a artei sale.

Eugen Raportoru nu este nici un intelectual interesat doar de esente si sinteze, dar organizeaza suprafata picturala cu ratiune specifica. Si asta nu e putin lucru! (Marcel Bunea, curatorul expozitiei)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras