Dincolo de fire – Georgeta Mocanu si Marijana Bitulescu

Expozitia de tapiserie & colaj textil Dincolo de fire reuneste lucrarile a doua artiste si prietene Georgeta Mocanu si Marijana Bitulescu. Expozitia poate fi vizitata la Galeria Orizont pana pe 5 septembrie 2015.

Expozitie de tapiserie & colaj textil de Georgeta Mocanu si Marijana Bitulescu

Cele doua artiste Georgeta Mocanu si Marijana Bitulescu au fost colege la Universitatea de Arta din Bucuresti si s-au dezvoltat ca artiste una la Paris si cealalta Bucuresti. Aceasta expozitie este o intalnire dupa multi ani a creatiei celor doua artiste si in acelasi timp prezinta diversitatea de tehnici folosita in artele textile, de la tehnica covorului persan pana la colajul textil.
Marijana Bitulescu creeaza o relatie organica intre tapiserie si colajul textil, conduce spre esente formale atat motivul uman cat si pe cel vegetal, provoaca tensiuni fertile intre ordinea si ritmul structurilor geometrice pe de o parte, libera evolutie a alcatuirilor care tin mai degraba de irational pe de alta. Sensul ascensional caracterizeaza atat samanta plantei cat si ingerul, potentialul lor simbolic pune in dialog sacrul si profanul. (Adrian Guta, critic de arta)
Georgeta Mocanu prezinta in expozitia Dincolo de fire lucrari din seria Paduri realizate in tehnica veche a covorului persan. Sunt lucrari sculpturale de dimensiuni mari, in care spectaculos este jocul lungimii firelor de lana. Artista este inspirata de structura scoartei copacilor in nuante de negru-verzui.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras