Cosmin Paulescu – Local Kombat

Artistul Cosmin Paulescu este cunoscut pentru instalatiile sale interactive in care provoaca publicul sa participe activ. Si de data aceasta la Galeria Galateca, publicul este invitat sa interactioneze cu spectaculoasele lucrari din expozitia Local Kombat pana pe 21 aprilie 2015.

Expozitia Local Kombat la Galeria Galateca

Expozitia Local Kombat reuneste o serie obiectuala, remake-uri dupa instalatii interactive de mari dimensiuni, realizate in ultimii ani de artist. Reintalnim, la o scara mai mica si intr-o alta asamblare lucrari precum Play pe plai, Rocada si Ping-Pong, dar si cateva piese expuse in premiera.
La o prima decriptare vizuala, obiectele par prietenoase, ducandu-te cu gandul la joc, agrement si relaxare. Depasind nivelul vizual empiric, suprafata hartiei devine un spatiu al competitiei, al confruntarii si in final chiar a unui camp de lupta intre forte beligerante. Asadar lucrarile gliseaza de la un registru ludic, spre unul cu tonalitati grave, facand trimitere spre noile realitati geopolitice si militare din vecinatatea estica a tarii noastre spune artistul Cosmin Paulescu.

Despre artistul Cosmin Paulescu

Cosmin Paulescu este un artist roman, nascut la Craiova, specializat in arta murala, care traieste si lucreaza la Bucuresti. Este in prezent decan al Facultatii de Arte Decorative si Design Bucuresti. In palmaresul sau se afla numeroase expozitii in tara si strainatate. Ciclul Harta, din care fac parte si lucrarile expuse la Galeria Galateca este inspirat de instalationismul anilor 90, de-a lungul timpului piesele propunand diverse forme de reprezentare artistica, o combinatie de asamblaj, obiect, instalație, fotografie si performance.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras