Mai multe difuzoare sunt dispuse pe alei, astfel că în timpul unei plimbări artistul invită trecătorul să exploreze vortexul trăirilor emoționale care stau la baza vieții noastre colective. Instalația sonoră este compusă din trei mișcări muzicale distincte, ale căror denumiri invită exploratorul la reflecție.
Mișcarea 1 se numește” Stagnare și grandoare ”, cea de a doua ”Nestemata în rotire” iar mișcarea 3 se impune ca un imperativ necesar ”Nu Romantismului Politic !”.
”Compoziția” explorează tema bienalei de anul acesta – ecoul – transformând parcul într-o compoziție spațială.

Conceptul de ecou a ghidat abordarea curatorială și artistică a acestei ediții, reflectând asupra relațiilor pe care lucrările artiștilor le construiesc între ele, cu spațiile din Timișoara și cu publicul. Ecoul funcționează ca metaforă și metodă, ca un agent al schimbării și al creativității, un semnal al unei conexiuni, nu al unui verdict, fiind totodată repetiția și răspunsul denaturat al unui sunet. Tevž Logar, curator al Bienalei, spune: „Una din teme, Whispering Tales, este ceva care ar trebui să ne stimuleze. Vrem să arătăm potențialul artei în legătură cu frământările socio-politice”.
Bienala Art Encounters de anul acesta propune o coregrafie între trecut și prezent, între vocile vizibile și cele uitate, între traumele colective și narațiunile emergente ale rezilienței. În această direcție, propunerea lui Hassan Khan nu rămâne fără ecou.
Lucrările lui Hassan Khan explorează condițiile sociale comune și narațiunile personale pentru a interoga relațiile de putere, așteptările și percepțiile indivizilor.
Opera sa cuprinde filme, fotografii, performance-uri și instalații, tratând tehnica mixtă nu ca pe o disciplină dominantă, ci ca pe o sursă de posibilități și de învățare. Printre expozițiile sale personale notabile se numără cele de la Centre Pompidou, Paris (2022), Jameel Arts Centre, Dubai (2019), Palacio de Cristal | Reina Sofia, Madrid (2019–2020). MMK, Frankfurt (2015) și Beirut Art Center (2016).
Acest material vă este oferit prin Programul Catena pentru Artă.