Clouds & I Clouds – expozitie de grup la Galeria Senso

Daca vreti sa vedeti norii de aproape mergeti la Galeria Senso si vizitati expozitia de grup "Clouds & I Clouds". Este o expozitie metafora despre prezenta si absenta. Este o intalnire pe simeze a 16 artisti contemporani. Lucrarile lor de grafica, pictura, ceramica, instalatie, video si VR pot fi admirate pana pe 31 august 2022.

„Alexandru Claudiu Maxim, Augustin Răzvan Radu, Anca Boeriu, Beaver, Buzu, Denis Nanciu, Liliana Basarab, Ionuț Anghel, Maria Pop Timaru, Marian Cîmpeanu, Marian Codrea, Radu Carnariu, Raluca Ilaria Demetrescu, Robert Lörincz, Sergiu Chihaia și Teodora Gavrilă sunt cei 16 artiști care au răspuns invitației curatoarei și galeriei Senso de a sonda cu ochii (minții) zarea cerului, a sufletului sau a cupei, căutând nori, de orice fel.
Metaforă a vieții pe pământ cei care aduc ploaia dar și stoc de informații, spațiu al imaginarului uman și proiecție a gândurilor și fanteziei, norii au menirea de a aduce în concret prezența altfel abstractă a lui Dumnezeu. Norii galactici există acolo departe, astrofizicienii încă își dau cu părerea de ce. Norii internetului (iClouds), prezență virtuală, dar reală, susțin informație stocată în eter, circuite care pleacă din niște (meta)calculatoare și care oferă (meta, méga, hyper, über) informații. Calculatoarele sunt creație umană. Norii sunt creație divină, în funcție de credințe și eresuri. Norii sunt creația lui Dumnezeu pentru a așterne plapuma și a da hrana pământului – apa, sursa vieții. (i)Norii se văd, dar nu sunt, prezență prin absență. Furtună pe cer, furtună în iCloud, furtună în pahar, furtuna dragostei, furtună sub zborul avionului, rachetei, bombei atomice. Secetă pe pământ, grindină în Olimp, zbor pe zgârie nori, hackeri în iClouds.
Nori și circuite, nori și fulgere, cu capul în nori, cules în urma norilor, baloane printre nori, Clouds and I Clouds, norii sunt metafora vieții pe pământ și stocul informațiilor minții fără de care ziua de azi și organizarea ei ar fi foarte greu posibilă. Ei sunt formă, prezență și absență.” – scrie curatorul expoziției Raluca Ilaria Demetrescu.

„Artist și curator, Raluca Ilaria Demetrescu ne propune o selecție eclectică de tehnici și lucrări în «Clouds & I Clouds», o selecție desigur subiectivă, care pe lângă ineditul asocierii de imagini și reprezentări ne oferă și o perspectivă asupra propriei sale viziuni artistice. Deși practica artistic-curatorială pare a fi un hibrid relativ nou, există deja literatură de specialitate care atestă și teoretizează această juxtapunere profesională, «When Artists Curate: Contemporary Art and the Exhibition as Medium» a lui Alison Green fiind doar un exemplu elocvent în acest sens. Ne bucurăm să deschidem prin acest amplu proiect expozițional, la Galeria Senso, o serie de colaborări și cu alți curatori invitați, relevanți pentru scena de artă contemporană.” Ana Daniela Sultana

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras