Centrul Artistic Baia Mare

Expozitia temporara Centrul Artistic Baia Mare – Fascinatia reinnoirii doreste sa prezinte publicului bucurestean artisti reprezentativi care au creat la Baia Mare de la intemeierea acestei colonii in 1896 pana in prezent. Expozitia poate fi vizitata la Galeria Dialog a Primariei Sectorului 2 pana pe 1 septembrie 2014.

Centrul Artistic Baia Mare in expunere la Galeria Dialog din Bucuresti

Lucrarile de arta care pot fi admirate in aceasta vara la Galeria Dialog din Bucuresti, fac parte din patrimoniul Muzeului Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare. Acest muzeu este viu si in permanenta schimbare, imbogatindu-se mereu cu noi lucrari de arta.

Muzeul de Arta din Baia Mare este unul din putinele care se schimba din mers, care nu se complace in a dormita, bucurandu-se de o vesnic vesteda cununa de lauri. Directorul sau, un cercetator motivat in investigatiile sale de peste 30 de ani, a incercat sa demonstreze, demontand piesa cu piesa, ca nici un verdict nu-si are rostul intr-o istorie plina de neprevazut si de semne de intrebare si ca nici un proces nu e obligat sa se incheie inainte de finele sau firesc. Scoala de la Baia Mare sau Colonia, cum i s-a spus candva, Centrul Artistic in prezent, continua sa existe, sa-si asume creatori contemporani noua, iar numarul celor care au schimbat-o la fata depaseste cu mult pe cei clasici, spune Ruxandra Garofeanu.

Opere de arta din Muzeul de la Baia Mare

In 111 ani, peste 3.500 de artisti plastici veniti din cele mai diverse spatii culturale ale Europei (pictori, sculptori, graficieni, ceramisti, designeri etc.) au realizat un patrimoniu artistic de o bogatie si diversitate remarcabile, marturiseste Tiberiu Alexa directorul Muzeului Judetean de Arta Centrul Artistic Baia Mare.

Expozitia Centrul Artistic Baia Mare – Fascinatia reinnoirii deschisa la Bucuresti, este organizata cronologic prezentand lucrari de Simon Hollosy, Tibor Boromisza, Ipolit Strambu, Traian Biltiu-Dancus, Mihai Olos, Traian Moldovan si altii.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta
Realizator: Bogdana Contras