Bucharest International Print Biennale 2014

O noua Bienala de Arta se lanseaza in capitala - Bucharest International Print Biennale. Pe parcursul lunii octombrie 2014, Bienala se desfasoara in mai multe spatii din Bucuresti: Galeria Caminul Artei, spatiul Tipografia si Centrul Cultural Palatele Brancovenesti.

O noua Bienala Internationala de Gravura in Bucuresti

Bucharest International Print Biennale cuprinde mai multe evenimente:

La Galeria Caminul Artei, la parter si la etaj, s-a deschis o ampla expozitie care reuneste lucrarile a 25 de artisti din toata Europa, fiecare fiind prezent cu 3-4 gravuri in diferite tehnici de la linogravura la xilogravura. Cu toate ca este o tehnica tradionala, este foarte apreciata de tinerii artisti din toata lumea. Noutatea fiind ca pe langa lucrarile alb-negru exista si multe gravuri color. Pe langa artistii internationali au fost invitati si profesori de la Universitatea de Arta din Bucuresti. Expozitia poate fi vizitata pana pe 19 octombrie 2014.

Spatiul Tipografia prezinta pe 9 octombrie 2014 expozitia Neuron; Re-animare, autori artistii Vlad Basarab, Andrei Ciubotaru si Dragos Neagoe.

Pe 14 octombrie 2014 se deschide expozitia Nightfall semnata de artistii Reszegh Botond si Gyorgy Dragoman in spatiul Tipografia.

Iar pe 18 si 19 octombrie 2014 au loc la Galeria Caminul Artei, proiectii, prezentari ale artistilor invitati si conferinte pe tema Gravura, o tehnica contemporana.

Gravura din toata Europa la Bucuresti

Este fabuloasa gravura! marturiseste directorul BIPB – Anca Boeriu.

Aflata la prima editie, Bucharest International Print Biennale este foarte bine primita de publicul din Bucuresti care are astfel ocazia sa se reapropie de aceasta tehnica – gravura. Foarte laborioasa si realizata minutios, gravura este o tehnica foarte veche.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras