Augustin Razvan Radu – Mirrors 2.0.21

Casele, precum oamenii, pastreaza pe exteriorul lor amprentele trecerii timpului. Artistul Augustin Razvan Radu a contemplat casele din Bucuresti, le-a observat urmele evenimentelor dureroase si le-a portretizat pe panze. Toate aceste lucrari sunt reunite in expozitia "Mirrors 2.0.21", deschisa la Galeria Senso in perioada 7-30 decembrie 2021.

„Fin observator al peisajului urban, Augustin Razvan Radu reda in pictura sa, cu o subtilitate narativa, profund influentata de biografia si geografia sa interioara, segmente din imagini si secvente din evenimente care ii marcheaza existenta sau care ii atrag in mod deosebit atentia. In cea mai recenta serie a sa – Mirrors 2.0.21 – Augustin Razvan Radu isi pastreaza preocuparea pentru detalii arhitecturale, insa, de aceasta data, cladirile nu mai sunt afectate de gloante, ci se repeta aproape aceeasi structura, alternand doar cromatica. Desfasurata, preponderent, pe nuante de gri si de ocru, aceasta noua serie se afla in acord cu starea de spirit din acest an a artistului – 2021, an evocat, de altfel, si in titlul noii sale personale – o stare de spirit indusa de o atmosfera solitara, monotona chiar. Exista, insa, in aceasta selectie, atunci cand vireaza spre rozuri stinse, si o nota de nostalgie cu tente de optimism. Astfel, noile sale lucrari functioneaza ca o oglindire a sa proprie si, expuse alaturi de picturi din alte perioade de creatie ale artistului, inspira o viziune reconfiguratoare asupra unei lumi tot mai mult afectata de crizele prezentului.” – Ana Daniela Sultana, curator expozitie

Augustin Razvan Radu este absolvent UNArte Bucuresti, cu o licenta si un master in pictura. A expus in cadrul Bienalei Internationale de Arta de la Chisinau, la Accademia Albertina din Torino, Muzeul Astra din Sibiu, Muzeul de Arta din Constanta, precum si in numeroase galerii locale si internationale. In practica sa artistica abordeaza, intr-un registru figurativ, diverse tematici care se desfasoara in serii ample, cea mai proeminenta reprezentand cladiri si detalii arhitecturale din Bucuresti, care mai poarta, inca, urme de gloante de la revolutia din decembrie 1989.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta
Realizator: Bogdana Contras