Atelierul Artistului Marius Burhan

Atelierul de creatie al artistului Marius Burhan te surprinde prin complexitatea spatiului si multitudinea de demersuri expozitionale adunate intr-un singur loc. Fiecare incapere este o noua expozitie, deoarece Marius Burhan isi gandeste lucrarile in functie de spatiul pe care-l ocupa impreuna, construind ansambluri de picturi si sculpturi.

Printre picturi si sculpturi in atelierul lui Marius Burhan

Cum putem volumetriza forma plana? Cum putem trece de la pictura la forma tridimensionala? Acestea sunt intrebarile pe care artistul Marius Burhan si le pune atunci cand porneste o noua serie de lucrari in linistea atelierului sau – o oaza de creatie in centrul Bucurestiului. Este un spatiu luminos si generos care il ajuta sa realizeze proiecte ambitioase.

Cariera artistului Marius Burhan

Nascut la Vilcele, judetul Olt, in anul 1977, Marius Burhan a absolvit in anul 2002 Academia de Arta Luceafarul, licenta Universitatea Nationala de Arta, sectia pictura, iar in anul 2012 obtine titlul de doctor in Arte plastice si decorative.

Din 2005 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

A avut numeroase expozitii personale si de grup, in tara si strainatate, printre care amintim doar cateva: 2014: Corespondente formale, Centrul Artelor Vizuale, Bucuresti, (cu Gabriela Rusu); 2013: Augmented reality in spatii de tranzitie (pasaje, ganguri, curti interioare) – recuperarea patrimoniului cultural din Bucuresti, Hanul Solacolu, Muzeul Taranului Roman, Teatrul de Comedie, Uniunea Arhitectilor din Romania, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu (proiect realizat cu sprijinul AFCN); (Re)constructii geometrice, Accademia di Romania, Roma, Italia, (cu Gabriela Rusu); Conexiuni – works in progress, Institutul Roman de Cultura si de Cercetare Umanistica Nicolae Iorga, Venezia, Italia; 2012: Sensuri efemere, Accademia di Romania, Roma, Italia; 2014: Art Safari, targ de arta contemporana, Bucuresti.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras