Arta Decorativa la Galeria Senso

Expozitia de ARTA DECORATIVA este o noua manifestare cultural-artistica gazduita de Galeria SENSO, fiind alcatuita din 11 nuclee ale artistilor vizuali Cela Neamtu, Costel Iacob, Dan Bancila, Daniela Fainis, Ileana Dana Marinescu, Nicolae Moldovan, Jorge Mafu, Marius Burhan, Valeriu Schiau, Dumitru Traian Tili si Manuela Botis. Expozitia este deschisa pana pe 28 Februarie 2015.

O extraordinara expozitie de Arta Decorativa

Galeria Senso s-a redeschis pe parcursul acestui an la sfarsitul caruia, dupa manifestari publice de referinta, marcate prin cataloage cuprinzatoare, am dorit sa organizam o expozitie de arta decorativa dedicata obiectelor care ne pot face viata, casa ori ambientul cotidian mai primitoare, mai cuprinzatoare, mai animate si mai pline de sensuri. Anca Vlad, Presedinta Fundatiei Fildas Art
Expozitia de fata reuneste unsprezece nume si suficiente lucrari incat sa dea seama, aici si acum, despre calitatea si prestanta acestui camp de consacrare, spune criticul de arta Doina Pauleanu, Directorul Muzeului de Arta din Constanta.
Lucrarile din sticla, metal, portelan si fibre textile sunt fermecatoare, dand culoare peisajului de iarna din Bucuresti. Sunt minunate vitralii colorate, tapiserii haute-lisse, obiecte din sticla, sculpturi in alama stralucitoare.

Lansarea albumului Ileana Dana Marinescu

De asemenea in cadrul acestui eveniment a fost lansat albumul de arta dedicat artistei Ileana Dana Marinescu, o lucrare editata in conditii grafice deosebite si sponsorizata de Fundatia FILDAS ART. Membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, protagonista a zeci de expozitii personale si de grup in Bucuresti, in tara si in strainatate, binecunoscuta artista Ileana Dana Marinescu are expuse cateva lucrari reprezentative in salonul aflat la intrarea Senso CineCafe.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras