Art Safari 2022

La a 9-a editie Art Safari 2022 aveti ocazia sa vizitati 5 pavilioane expozitionale cu arta romaneasca si internationala: "Theodor Aman - Primul artist roman modern", "Picasso, Dali si Falla - Palaria cu trei colturi", "Barbara Klemm - Light and Dark", "Marcel Iancu - Reconstruind artele Romania-Israel", "Irina Dragomir - Rosu, galben si albastru".

Art Safari 2022 este deschis in perioada 12 mai – 7 august 2022, de joi pana duminica, in Palatul Dacia-Romania, din Centrul Vechi al Bucurestiului (str. Lipscani, nr. 18-20).

Arta expusă între 12 mai – 7 august la Art Safari este evaluată la peste 14 milioane de euro. Cele mai valoroase lucrări din întregul Pavilion sunt: „Proclamarea Unirei”, autor Theodor Aman (din colecția Muzeului Național de Istorie al României), evaluată la 350.000 de euro, urmată de „Hora de la Aninoasa”, autor Theodor Aman (colecție privată), evaluată la 310.000 de euro, și lucrarea „Autoportret” semnată de Marcel Iancu, care face parte din colecția permanentă a Muzeului Național de Artă al României – evaluată la peste 300.000 de euro.

Art Safari expune lucrări de artă valoroase de Picasso, Dali, dar și artă de patrimoniu semnată de Theodor Aman. Tot în cadrul acestei ediții, publicul are șansa să vadă o expoziție dedicată artistului-fenomen de secol XX și creator al primelor construcții moderniste din Bucureștiul interbelic – Marcel Iancu.
De asemenea, expoziția celebrei fotografe Barbara Klemm dezvăluie fotografii-document cu Germania de Vest și de Est înainte de unificare, dar și cu România comunistă; Iar unul dintre starurile artei românești contemporane, Irina Dragomir, are propria expoziție la Art Safari.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras