Arina Ailincai – Un cor de ingeri

În preajma Sărbătorilor de Paști, s-a deschis la Galeria Galateea expoziția de ceramică "Un cor de îngeri" semnată de artista Arina Ailincăi. Expoziția aduce în prim plan îngerii - făpturile cu fețe de copii și aripi delicate, care trăiesc între pământ și cer, protejându-ne. Vizitând această expoziție până pe 9 mai 2023, vă puteți bucura de atmosfera ei benefică.

“ARINA  AILINCĂI deschide o fereastră către lumea fascinantă a unor ființe pure, senine, benefice, care ne însoțesc de-a lungul întregii vieți.
Chipuri de copii din porțelan, cu aripi protectoare, ne veghează de undeva, de sus, ca să nu greșim, ca să alegem drumul cel drept. Nu sunt doar chipuri, ci și stări de spirit ‒ prilej nesfârșit de meditație asupra vieții fiecăruia dintre noi.” (Cristina Popescu Russu, curator expozitie)


 
“Expoziția de ceramică “Un cor de îngeri” se inspiră din textele sacre ale tuturor tradițiilor omenirii in care este menționată prezența unor ființe spirituale pure, înaripate, denumite îngeri. De la grecescul Angelos – mesager divin, aceste ființe au menirea de ghid însoțitor, protector și călăuză a ființei omenești pe întreg traseul existenței sale. Abordarea acestei teme a îngerilor, cum spune și Andrei Pleșu, nu se limitează doar la domeniul teologic – metafizic ci cuprinde și valorifică întreaga cultură a lumii având dintotdeauna în arte un loc privilegiat.
Plecând de la această moștenire, artistul își poate închipui și materializa simbolic  lumea aflată dincolo de barierele percepției umane. În ceea ce mă privește, am ales, din acest intreg univers de reprezentări posibile, cea mai comună expresie formală compatibilă cu materialul ceramic: aceea a capului de copil înconjurat de aripi, expresie care ar trebui privită făcând apel la o facultate interioară: “ochiul inimii”.” (Arina Ailincăi, artist ceramist)


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.