ANDO – 100% Centenar

In acest an in care s-a omagiat Centenarul prin numeroase manifestari artistice, cunoscutul caricaturist Octavian Andronic ANDO si-a asternut gandurile pe hartie sub forma unor noi caricaturi. Aceasta serie de lucrari este reunita in expozitia intitulata ANDO - 100% Centenar. Sub semnul Incongruentei, deschisa la Galeria Fara Nume din spatiul Arthub (str. Theodor Aman nr. 38) in perioada 4 - 18 decembrie 2018.

Desi poate sa para o contradictie in termeni, notiunile de omagiu si caricatura se pot impleti firesc intr-un demers artistic care pune fata in fata INCONGRUENTA unui proces istoric cu realitatea contradictorie a prezentului. (Octavian Andronic ANDO, artist caricaturist)

Despre artistul caricaturist Octavian Andronic ANDO

Octavian Andronic a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii Bucuresti in anul 1969 si a debutat in presa, lucrand timp de douazeci de ani la ziarul Informatia Bucureștiului. In 22 decembrie 1989 a fondat ziarul Libertatea, al carui redactor-sef si director a fost pana in 1998. De asemenea, Octavian Andronic a condus proiectul ziarului „Informatia de pranz” la grupul MediaPro si a fost, vreme de un an, directorul general adjunct al postului Tele7abc (2000-2001). Din anul 2002 conduce Agentia de presa Amos News, pe care a infiintat-o.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras

Editor: Stanislav Pescu