Anca Boeriu – Personal Mood Board

Artista Anca Boeriu, prin noua sa expozitie "Personal Mood Board", ne reaminteste cat de pretioase sunt relatiile cu persoanele dragi din vietile noastre, cu familia si prietenii nostri. Veti descoperi amintirile, sentimentele, trairile speciale ale artistei, asternute in lucrari de grafica sau ceramica. Expozitia "Personal Mood Board" se poate vizita la Galeria Galateca in perioada 5 iulie - 15 august 2022.

”Uneori simți că este momentul să te oprești, să te uiți în urmă, să te uiți în față și să pui împreună tot ceea ce contează. Este timpul pentru secunda în care privești în jurul tău, vrei să te vadă cei din jur, să te audă, să te cunoască și să te înțeleagă” mărturisește artista Anca Boeriu.
Expoziția Ancăi Boeriu, Personal Mood Board, deschisă din 5 iulie la Galateca, este un exercițiu de introspecție și sinceritate. Un Mood Board cu gânduri, sentimente și amintiri, într-o aparentă dezordine, ordonată de rigoarea unei linii roșii.
Proiectul propune o sondare a stărilor și gândurilor artistei la intersecția între lumi, evenimente transformatoare și perioade atipice. Instalația centrală este o reflecție a acestora, o sinteză vizuală, mediile de exprimare mixând pe cele caracteristice, gravură sau desen, cu noi tehnici experimentate în ultimii ani. Astfel, expoziția este gândită ca un colaj de lucrări de dimensiuni variabile, de gravuri, desene și obiecte ceramice, în care artista îi aduce pe cei din jur ei, pe cei pierduți sau pe cei găsiți, pe cei visați și pe cei doriți alături de un amalgam de idei, gânduri și sentimente.
”Al meu personal, inspiration board este de fapt o parte din tot ce am adunat într-o viață de om, nu neapărat de artist, este șansa ca toți și toate să se afle împreună, aici pe board-ul meu personal. Știu că de la o zi la alta voi simții nevoia să mut lucrările, să schimb impresiile și m-aș bucura dacă și vizitatorii ar intra în acest joc de refacere permanentă a mood boardului meu.” se confesează cu sinceritate Anca Boeriu.
O bară roșie, un roșu agresiv, dar luminos se regăsește mereu lângă desenele, lângă gravurile sau ceramicele artistei ca un semn de exclamare, de atenționare.
O expoziție ce invită la propria introspecție, la interacțiune, fiecare putând crea propriul mood board.

Anca Boeriu s-a născut în anul 1957 în orașul Pucioasa, județul Dâmbovița și a absolvit Universitatea de Arte din București în anul 1982. Timp de 21 de ani a predat la Universitatea Națională de Arte din București în cadrul secției de Grafică, fiind lector universitar doctor. Din anul 2000 este reprezentantul României la Trienala de Gravură Chamallier, Franța și din 2016 președinte al Filialei Grafică din București. A înființat Bienala Internaţională de Gravură B.I.P.B.-Bucharest International Print. Activitatea curatorială este vastă, cuprinzând expoziții de anvergură. Gândește proiecte pentru studenţii ei şi pentru comunitate, îi place să aprofundeze idei ce nu au fost suficient cercetate. Colaborarea cu Andreea Sandu și Galateca a început chiar cu aceste proiecte de susținere a tinerilor artiști, Grafica Tânără, Supermarketul de Artă, Arta la intrare, #Contactless și CSWeek. Pe parcursul carierei artistice a primit o serie de premii si distinctii.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana Contras