8 Artisti la Conacul Otetelisanu

Expozitia In camp electric 2015, editia a II-a, prezinta lucrarile realizate de opt artisti contemporani in rezidenta artistica organizata de Fundatia Domeniul Otetelisanu, in parteneriat cu Galeria DanaArt si Arts United, in luna iulie 2015 la Conacul Otetelisanu din satul Benesti, judetul Dolj. Expozitia este deschisa pana pe 23 octombrie 2015 la Galeria Teatrului Odeon din Bucuresti.

Rezidenta artistica In camp deschis

Proiectul In camp electric este inclus in programul de rezidente pentru lumea artistica si industriile creative derulat la Conacul Otetelisanu de langa Craiova, casa in care s-a nascut si a fost educat Petrache Poenaru, reformator al invatamantului romanesc si inventator al stiloului.
Artistii invitati anul acesta sunt pictori consacrati, apreciati in lumea artistica bucuresteana si internationala: Cornelia Gherlan, Dan Isaila, Zoita, Daniela Zbarcea, pictorita pariziana Marie- Helene Fabra, Silvia Traistaru, Suzana Dan, Vasile Tolan si fotografa Mirela Bichigeanu.

Despre Fundatia Domeniul Otetelisanu

Promotor al culturii si al evenimentelor de inalta tinuta, Fundatia Domeniul Otetelisanu sustine un amplu program de rezidente culturale la Conacul de la Benesti. In ultimii ani, conacul a gazduit o lunga serie de evenimente de anvergura, printre care colocviul pentru excelenta in presa – organizat cu sprijinul Institutului Polonez, workshop-uri pentru film documentar, sub indrumarea regizorilor Copel Moscu si Napoleon Helmis, rezidente pentru pictura, care s-au bucurat de participarea unora dintre cei mai valorosi artisti contemporani, sau rezidente de etnografie, derulate cu sprijinul mai multor misiuni diplomatice la Bucuresti.
Acest material va este oferit prin Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras