CATENA, prieten si sustinator al Muzeului National de Arta al Romaniei  

La bal au participat din partea CATENA dna ALINA MARINESCU, director general CATENA, Dl. DANIEL MARIN, Director Financiar FILDAS-CATENA si dl DANIEL ENACHE, Director zonal CATENA.

Catena sprijina in mod regulat mai multe fundatii, printre care Salvati Copiii! – Romania, OvidiuRo, organizatia HOSPICE Casa Sperantei si fundatia Light into Europe, Prietenii MNAR, iar ca o recunoastere a solidei relatii de parteneriat cu romanii, construita in timp si bazata pe incredere, Catena a castigat, in ultimii ani, numeroase premii, trofee si distinctii de excelenta.

Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei este o organizatie non-guvernamentala infiintata cu scopul sustinerii morale si financiare a Muzeului National de Arta al Romaniei, cel mai mare muzeu de arta din tara.

„Prietenii” sunt un grup de voluntari romani si straini care impartasesc acelasi interes: sprijinirea Muzeului National de Arta al Romaniei in eforturile sale de a-si dezvolta activitatile specifice, potentialul de educare si relatia cu publicul.

Constituita in 1998, Asociatia Prietenii Muzeului National de Arta al Romaniei a fost prima organizatie de acest tip din Romania. A fost recunoscuta atat la nivel national, cat si la nivel international, ca membra a Federatiei Internationale a Prietenilor Muzeelor (din 2000).

Asociatia si-a reluat activitatea la inceputul anului 2017.

Muzeul National de Arta al Romaniei este detinatorul unui valoros patrimoniu de arta romaneasca si straina, organizat in doua galerii permanente: Galeria Nationala (care include Galeria de Arta Veche Romaneasca si Galeria de Arta Romaneasca Moderna) si Galeria de Arta Europeana.

Realizator: Mihaela Moldoveanu, Simona Iacob

Editor: Nicu Pojaru

Imagine: Alex Andries

Foto: Costi Manolache