Eurovision Romania 2019 – Tali Eshkoli, Head of Event&Content Eurovision 2019, in juriul finalei Selectiei Nationale

Pentru reprezentantul Romaniei la Eurovision, drumul catre Tel Aviv trece prin Bucuresti. Castigatorul Selectiei Nationale va fi ales duminica 17 februarie de un juriu format din Tali Eshkoli, Head of Event&Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest, laureata a editiei din 2013, Deban Aderemi si William Lee Adams, jurnalisti si ”influenceri” consacrati ai fenomenului ESC, Serban Cazan, Head of Production HaHaHa Production si celebrul artist moldovean Alex Calancea.

Cei sase jurati aduna o vasta experienta in fenomenul Eurovision si industria muzicala autohtona si aduc plus valoare Selectiei Nationale. Din juriu vor mai face parte artisti, jurnalisti specializati in fenomenul ESC si un cunoscut producator din Romania, publicul fiind cel de-alsaptelea jurat in etapa finala Eurovision Romania.

12 piese au ramas in cursa pentru a reprezenta Romania la Eurovision: DAINA – Letitia Moisescu&Sensibil Balkan, Dear Father – Laura Bretan, On a Sunday – Ester Peony, Renegades – Linda Teodosiu, Right Now – Olivier Kaye, Your journey – Aldo Blaga, Army Of Love – Bella Santiago, Destin – Trooper, Skyscraper – Teodora Dinu, We Are The Ones – Claudiu Mirea, Without You (Sin Ti) – Dya&Lucian Colareza si Underground – Vaida.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019…

…va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 si 16 mai si finala pe 18 mai. La editia cu numarul 64 a competitiei muzicale, alaturi de Romania s-au mai inscris 41 de tari. Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Antreprenor, show producer si content editor, Tali Eshkoli este unul dintre numele grele ale industriei de divertisment din Israel. Cu o bogata experienta recunoscuta la nivel international, Tali Eshkoli ocupa o pozitie importanta in echipa de organizare a Eurovision 2019, in calitate de Head of Event & Content si membru senior Core Team din partea televiziunii publice israeliene, Kan/IPBC.

Emmelie de Forest, laureata Eurovision Song Contest 2013 cu hitul „Only Teardrops”, vine pentru prima data in Romania pentru a juriza finala, dar si pentru a sustine un recital in cadrul evenimentului. In premiera pentru istoria participarii Romaniei la Eurovision, un castigator al competitiei internationale participa la alegerea reprezentantului nostru in concurs.
Fondator si editor al celui mai cunoscut site independent dedicat Eurovision, wiwibloggs.com, William Lee Adams a contribuit la selectia reprezentantilor din cel putin 12 tari si are o experienta vasta in ceea ce priveste cele mai noi tendinte din concurs.

Colegul sau, Deban Aderemi este compozitor, vlogger si expert muzical cu o cariera de doua decenii la concursul international, perioada in care a documentat editiile si a realizat sute de interviuri cu participantii. Deban nu este la prima jurizare a unei selectii nationale, iar duminica, experienta lui va contri la alegerea reprezentantului nostru la Tel Aviv.

Producator de succes, Serban Cazan creeaza muzica dar si sinergii intre producatori si artisti la Hahaha Production, un important provider de productie muzicala independent din Romania. Serban nu este la prima experienta Eurovision, in 2018 fiind implicat in participarea cunoscutei interprete Feli la Selectia Nationala. Serban traieste prin muzica de cand se stie, a facut peste 10 ani de pian, 5 ani de canto si peste 15 ani de productie muzicala.

Artist consacrat, producator, compozitor si lector universitar la Conservatorul din Chisinau, Alex Calancea a colaborat cu aproape toti solistii si instrumentistii din Moldova si este cunoscut pentru stilul sau muzical inedit. Alaturi de trupa Alex Calancea band, cunoscutul bassist a sustinut recitalul principal in finala Eurovision Romania 2018, cu un fusion de folclor autentic, un “bass capricios”, voci carismatice si ritmuri moderne intitulat, sugestiv, „LUPII”. Anul acesta, revine intr-o noua postura, ca membru al juriului international.

Publicul este al saptelea jurat al finalei nationale

In finala Selectiei Nationale, punctajele obtinute prin televoting vor avea ponderea punctajului acordat de catre un membru al juriului. Astfel, publicul isi va putea exprima votul trimitand numarul de intrare in concurs al favoritului (01, 02, 03,…12), prin SMS, la numarul 1264 (tarif: 0.5 euro, TVA inclus), numar valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone, ori sunand la acelasi numar de telefon – 1264 si tastand numarul piesei favorite din concurs: 01, 02, 03… 12, cu acelasi tarif (0.5 euro, TVA inclus / apel), valabil in retelele Digi Mobil, Orange, Telekom si Vodafone. De pe un numar de telefon se poate vota o singura data pentru fiecare piesa in parte. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” si se vor inchide la semnalul „STOP VOT!”.