Muzeul National de Arta al Romaniei lanseaza o noua provocare De la „Scoala altfel” la „Vacanta …ARTfel”!

In perioada 6 - 9 februarie 2019 oferta educativa a MNAR adresata profesorilor si elevilor este completata de ”Vacanta (ART)fel”, un nou program pentru familii ai caror copii au varste intre 7 si 12 ani.

Pornind de la trei expozitii temporare inedite deschise pe perioada vacantei inter-semestriale, ”Vacanta (ART)fel” se adreseaza copiilor dornici de joaca, inteligenti, sensibili, dornici sa isi exerseze imaginatia prin jocuri inspirate de arta pe parcursul a patru programe interactive cu durata de 3 ore, si anume:

• Miercuri 6 februarie, orele 10-13: ”Oameni, roluri, personaje”

• Joi 7 februarie, orele 10-13: ”Povesti din Tara Soarelui Rasare”

• Vineri 8 februarie, orele 10-13: ”O regina, cativa artisti, multe forme si culori”

• Sambata 9 februarie, orele 10-13: ”De la pasarea pictata la miscarea ascunsa in piatra”

Invatam dintr-o privire!

Pe parcursul atelierelor copii, parinti, bunici invata… dintr-o privire, isi antreneaza imaginatia si deprind noi tehnici de creatie impreuna cu educatori muzeali si artisti jucausi. Inspirati de gravuri japoneze, picturi de Corneliu Baba sau ceramica romaneasca interbelica apreciata de Regina Maria, deseneaza, modeleaza, povestesc si cutreiera astfel lumea din Romania pana in Japonia cea indepartata trecand prin Parisul lui Brancusi.

Cele patru ateliere pentru copii (insotiti de parinti, bunici etc) exploreaza expozitiile temporare prin desen, cuvant, modelaj. Activitatile interactive propuse stimuleaza creativitatea, dezvolta sensibilitatea artistica si antreneaza simtul observatiei si se vor desfasura dupa programele sustinute, de educatorii muzeali ai MNAR.

Astfel, miercuri, pe 6 februarie, intre orele 10 – 13, in Galeria Nationala, la parter va fi prezentata sub titlul ”Oameni, roluri, personaje”, expozitia ”Corneliu Baba. Confesiuni…”: ”Intram in atelierul unui maestru indragostit de expresie: desenam si observam, incepem sa privim oamenii si lucrurile din jur altfel. Sau poate chiar ARTfel!?”.

Joi 7 februarie este prezentata in Salile Kretzulescu expozitia ”Imagini ale lumii trecatoare Hashira-e” – ”Povesti din Tara Soarelui Rasare”. Privind gravurile maestrilor japonezi cei mici vor afla cum se distrau si ce le placea japonezilor, care erau vietuitoarele lor favorite. ”Si apoi impletim din cuvinte si imagini o noua poveste din care nu lipsesc norii, cocorii si un iepure iute de picior!”….

”Spuneti drept: aveti o farfurie sau o cana favorita? V-a parut rau ca ati spart-o? De cate ori ati privit farfuria si nu mancarea din ea? De data asta va propunem sa facem o farfurie de poveste: asa de frumoasa incat nici o regina sa nu-si poata lua ochii de la ea sau sa o poata refuza!”

Pe 8 februarie, in Sala Rotonda, str. Stirbei Voda nr. 1 – 3 are loc evenimentul ”O regina, cativa artisti, multe forme si culori” si expozitia ”Regina Maria si creatia ceramica moderna in Romania”. Programul este sustinut atat de educatorii muzeali ai MNAR, cat si de Irina Silivestru (ceramist). Sambata, pe 9 februarie, Galeria de Arta Romaneasca Moderna si atelierul ”Pasarea ascunsa in piatra…” din cadrul Galeriei Nationale (parter) programeaza evenimentul ”De la pasarea pictata la miscarea ascunsa in piatra”… ”Oare cum descopera un sculptor forme misterioase ascunse in piatra?” – spun organizatorii ”Cautam raspunsul la aceasta intrebare privind, miscandu-ne, modeland si desenand. Oare ce surprize ne asteapta?…”

Participarea se face pe baza de inscriere la adresa [email protected]

Toate materialele sunt asigurate de organizator.

Mai multe informatii gasiti pe pagina http://www.mnar.arts.ro/invata/familii

Senso Arte este Partener Media al Muzeului National de Arta al Romaniei