Concurentii Galei HOP 2017 incep sa se prezinte

A fost lansata campania interactiva de prezentare a tinerilor concurenti ai Galei Tanarului Actor HOP din acest an. Astfel, zilnic, pana pe 2 septembrie oricine ii poate cunoaste, urmarindu-le clipurile de prezentare, fisa profesionala si galeria foto realizata de Adi Bulboaca pe site-ul www.galahop.ro, pe contul oficial de Facebook al Galei HOP https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor si pe contul oficial de YouTube al UNITER Romania. Tema editiei din acest an este Singuratate – Suportabila singuratate a fiintei la A.P. Cehov.

Cei 12 concurenti de la sectiunea individual, precum si cele doua grupuri care vor intra in concurs se vor prezenta publicului lor (campania interactiva pentru votul publicului pe www.galahop.ro), pe care incearca sa-l atraga si sa-l fidelizeze pentru concursul propriu-zis, ce va avea loc la Costinesti, Complexul Vox Maris, in perioada 4 – 7 septembrie. Atunci vor avea de trecut HOP-ul probelor de concurs, dar si pe cel al intalnirii cu juriul care va decide castigatorii, dar si cu publicul prezent la Costinesti (artisti, directori de teatru, de festivaluri, directori de casting, critici si cronicari de teatru.

Dupa preselectiile care au avut loc la mijlocul lunii iulie la Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, juriul alcatuit din actrita Maia Morgenstern, actorul Marcel Iures si regizorul Petru Vutcarau, a selectat 12 concurenti la sectiunea individual si doua grupuri in concurs. Iata care sunt cei 12 ”alesi”: Stefan Craiu, Maria Mitu, Marcela Nistor, Mihai Nitu, Cosmina Olariu, Paul Radu, Theodora-Paula Gitana Sandu, Georgiana Visan (Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti), Blanca Doba, Alexandra Dusa, Dan Pughineanu (Universitatea „Babes – Bolyai” Cluj-Napoca) si Adrian Dima, Universitatea Hyperion – Facultatea de Arte Bucuresti. La categoria ”Grupuri” au fost selectate pentru finala de la Costinesti ”De ce, Anton Pavlovici Cehov?”, adaptare dupa Masinaria Cehov de Matei Visniec, regia Catalin Bocirnea, cu: Cosmin Stanila, Irina Sibef, Nicole Burlacu, Alexandru Mihai Popa, Radu Dogaru, absolventi ai Universitatii „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca si ”moscoOova”, dupa Trei surori de A.P. Cehov, regia Florin Lita, cu: Adriana Aldea, Alexandru Catanoiu, Oana Predescu, Eliza Teofanescu, absolventi ai Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale” Bucuresti. In perioada 1 – 4 august toti finalistii Galei HOP 2017 au fost consiliati pentru realizarea unor portofolii care sa-i reprezinte, au participat la o sesiune foto si un atelier de actorie-film, impreuna cu regizorul Cristian Pascariu, directorul de imagine Alexandru Brendea, artistul fotograf Adi Bulboaca si producatorul Andrei Stehan.

Juriul din editiei din acest an este alcatuit din Mihai Manutiu (regizor teatru), Adrian Sitaru (regizor film), Ana Ioana Macaria (actrita), Zsolt Bogdan (actor) si Alexandru Voicu (actor, Premiul „Stefan Iordache”, editia 2016) si va decide castigatorii Premiilor pentru cel mai bun actor si pentru cea mai buna actrita la sectiunea ”Individual” si ai Premiului „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai buna trupa de actori si Premiului „Sica Alexandrescu” – Premiul special al juriului, la sectiunea ”Grupuri”. Publicul ii poate urmari live pe tinerii artisti dintre care va fi desemnat castigatorul Premiului Publicului, intregul concurs fiind transmis in direct – livestreaming pe www.galahop.ro, pe contul oficial de Facebook si preluat pe www.radioromaniacultural.ro, www.facebook.com/radio.guerrilla, www.roevents.ro, www.mystage.ro.

Gala Tanarului Actor – HOP este un program cultural de interes national, cu desfasurare anuala. Scopul acestei Gale este promovarea si lansarea tinerilor absolventi din invatamantul superior artistic, de stat si particular. Prima editie a avut loc in anul 1998 sub directia regizorului Cornel Todea. Gala se desfasoara sub forma unui concurs deschis tuturor absolventilor facultatilor de Teatru din Bucuresti si din tara (ultimele 5 promotii).
Gala HOP este o competitie profesionista care pune in valoare creativitatea, originalitatea si aptitudinile deosebite ale tinerilor actori. La editia 2017, pentru al doilea an, director artistic al Galei Tanarului Actor, este prof.univ.dr. Miklós Bács (Facultatea de Teatru si Televiziune a Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca) si actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, care pune accentul pe caracterul de formare profesionala a concursului, proiect UNITER destinat tinerilor actori, absolventi de licenta. Tema, probele alese, juriile si pregatirea intensa pana la debutul concursului, atelierele si, mai ales, concursul in sine, toate sunt mici ”hop”-uri sau intalniri formatoare ce reprezinta un parcurs firesc la finalul caruia actorii de la HOP au in portofoliu o mapa profesionala care ii prezinta si reprezinta.