Semifinala Eurovision Romania, ultima etapa cu juriu!

Ovidiu Anton si trupa SuperChill completeaza show-ul cu recitaluri incendiare. Semifinala este transmisa live la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova si pe TVR+, pe 26 februarie, de la ora 20.30.

Din 15 raman 10. Semifinalistii Eurovision Romania concureaza duminica, 26 februarie, pentru un loc in Finala Selectiei Nationale. Elizé & No Stress, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Ramona Nerra, Instinct, Eduard Santha, Tavi Colen & Emma, Zanga, Ilinka feat. Alex Florea, Alexandra Craescu, Maxim, D-LEMA, M I H A I, Ana Maria Mirica si Xandra intra, duminica seara, in semifinala Eurovision Romania. Doar zece dintre ei vor merge mai departe in concurs, spre finala din 5 martie. Telespectatorii TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR Moldova si cei care urmaresc programele Televiziunii Romane online, pe TVR+, vor afla, pe 26 februarie, in direct, de la 20.30, cine sunt cei mai buni dintre cei buni din show-ul prezentat de Iuliana Tudor. Vedeta TVR va fi sustinuta, din Camera Verde, de Ioana Voicu si Dan Helciug, care vor culege impresiile, reactiile si emotiile artistilor.

Pe langa cei 15 semifinalisti, pe scena Eurovision Romania urca membrii trupei SuperChill, una dintre cele mai numeroase, energice si efervescente trupe de percutie din Romania, care promit „cel mai tare show de percutie din istoria televiziunii nationale”! Momentul lor, ce va aduce in fata publicului nu mai putin de 28 de persoane, cuprinde muzica, dans, acrobatii, cu participarea unora dintre cei mai buni muzicieni autohoni, precum Nicu Dumitrescu (percutie), Adrian Tetrade (tobe) sau Paul Bonghez (chitara electrica).

Ovidiu Anton, castigatorul Selectiei Nationale 2016, revine la TVR, duminica seara, pe scena Eurovision Romania. Artistul va sustine un recital electrizant in semifinala competitiei, cand va interpreta, alaturi de trupa ANTON, cele mai noi piese, dar si hitul care i-a adus trofeul Eurovision Romania 2016: Moment of Silence.

Pe 26 februarie, juriul format din Paula Seling, Luminita Anghel, Ovi Jacobsen, Adrian Romcescu si Andrei Tudor va avea dificila sarcina de a alege zece finalisti. Misiunea lor se va incheia dupa ce vom afla numele celor care vor concura in Marea Finala. Castigatorul Selectiei Nationale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot, in Finala din 5 martie.
Toate cele 15 melodii calificate in Semifinala sunt incarcate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro, unde pot fi accesate si alte detalii privind concursul. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne scrieti la: [email protected]
Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.
Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.
Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretata de Mihai Traistariu.
Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 si 11 mai si finala pe 13 mai. Reprezentanul tarii noastre va concura in prima parte a celei de-a doua semifinale. Alaturi de Romania, in competitie s-au mai inscris 42 de tari.