Galeria Romana – Vernisajul expozitiei „Cu gandul la Paul…” dedicata maestrului Paul Gherasim

Marti, 6 decembrie, la ora 19.00 la Galeria Romana (Bd. Lascar Catargiu nr.1, Bucurestim Pta Romana) are loc vernisajul expozitiei „Cu gandul la Paul...”, un eveniment dedicat maestrului Paul Gherasim.
Aceasta expozitie „plina de emotie, sensibilitate si iubire” isi propune sa daruiasca bucurie iubitorilor de arta, in preajma Sarbatorii Nasterii Domnului, asa cum facea de fiecare maestrul Paul Gherasim. „In fiecare an, in preajma marilor Sarbatori crestine, respectiv Pastile si Nasterea Domnului, maestrul Paul Gherasim se ingrijea ca iubitorii artei sa primeasca o bucurie: organiza o expozitie in care se regasea iubirea - a sa si a artistilor din Grupul Prolog - pentru Dumnezeu. Anul acesta, in vara, Paul Gherasim a plecat la Domnul...” .

Acest eveniment este sustinut de Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta, partener media fiind Senso Arte.
Cuvantul de deschidere al expozitiei va fi sustinut de Vladimir Bulat, critic de arta.
Cu aceasta ocazie va fi lansat si volumul „Murmurul poeziei”, carte ingrijita de Paul Gherasim si Marius Pandele, aparuta la editura „Predania”, cu sprijinul Programului “Catena pentru Arta”.
De data aceasta, „cu iubire, dor si prietenie”, 28 de pictori care l-au cunoscut pe Paul Gherasim, care l-au admirat, l-au iubit, i-au impartasit viziunea si gandurile, care au stat in preajma lui si s-au imbogatit sufleteste, vor expune la Galeria Romana „Cu gandul la Paul…”: Constantin Flondor, Horea Pastina, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Matei Lazarescu, Mihai Sarbulescu, Valentin Scarlatescu, Diet Sayler, Gheorghe Iacob, Viorica Iacob, Silvia Radu, Ariana Nicodim, Andrei Rosetti, Alexandru Antonescu, Dinu Ritivoi, Dinu Savescu, Stefan Sevastre, Dragos Alexandru, Militza Sion, Bogdan Vladuta, Cristian Ditoiu, Valeriu Paladi, Ruxandra Grigorescu, Teodor Zbarnea, Dan Mohanu, Ilinca Angelescu, Adela Petrescu, Marius Pandele.
„Paul Gherasim a fost mentor spiritual pentru multi semeni. Nu si-a facut o profesie din acest har al sau, ci vorbea cui avea placerea sa-l asculte. A fost si indrumator pentru colegi de breasla. Nu i-a invatat, ci i-a facut sa vada. Pentru ca atunci cand faci scoala vazand, iti dai seama de neputinta ta. Si vazand cat esti de neputincios, te smeresti. Arta lui Paul Gherasim este ca o declaratie de smerenie. Paul Gherasim a simtit ca arta din Romania are nevoie de aceasta smerenie. Asa s-a nascut Grupul Prolog”.
Expozitia „Cu gandul la Paul…” este deschisa pana pe 21 ianuarie 2017.
Program Galeria Romana (Bd. Lascar Catargiu nr.1, Piata Romana):
Luni-vineri: 10:00-18:00
Sambata: 10:00-15:00