Pionierii automobilismului in Bucuresti

Muzeul Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Retromobil Club Romania, va invita sambata, 1 august, la ora 18:00 la Palatul Sutu la vernisajul expozitiei Pionierii automobilismuluiin Bucuresti, o expozitie ce prezinta inceputurile automobilismului in tara noastra cat si secvente ale transportului public bucurestean.

Publicul va putea admira, pe langa expozitia organizata pe gardul Palatului Sutu si cateva masini de epoca apartinand membrilor Retromobil Club Romania.

Primele vehicule cu propulsie autonoma din Romania au fost doua camioane fabricate la Garner-Serpollet ce aveau motoare pe aburi si care au circulat pe strazile Bucurestilor incepand cu 1895.

Vehiculul cu numarul 1 inregistrat in 1900 in Bucuresti la Serviciul Circulatie a fost un autotuturism cu motor cu ardere interna fabricat in Liege si care a apartinut proprietarului Morii lui Assan.
Un mare pasionat al sporturilor cu motor a fost printul Bibescu, care si-a comandat la randul sau un automobil tot de la fabrica din Liege.

Cinci ani mai tarziu in Romania aveau sa fie inregistrate peste 50 de automobile.

Pentru mai multe detalii, puteti viziona pagina de facebook a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/419459178238578/