Spectacolul Clasa ajunge in liceele din Bucuresti

Teatrul Excelsior prezinta, in cadrul programului sau de reprezentare culturala si implicare sociala Tu poti alege!, turneul spectacolului „Clasa” in liceele din Bucuresti si din tara, incepand cu data de 27 ianuarie 2015. „Clasa” este un spectacol jucat de adolescenti pentru adolescenti si aduce in discutie probleme specifice varstei intr-o abordare accesibila, din care nu lipseste umorul si ironia.

Teatrul Excelsior a demarat, in 2014, programul Tu poti alege! avand ca obiectiv principal educarea tinerilor in spiritul auto-cunoasterii, luarii de atitudine, al apararii valorilor si principiile morale in care cred. Cele doua directii de actiune pe care EXCELSIOR si le propune prin acest program sunt (1) folosirea educatiei ca modalitate de transmitere si producere a culturii, prin activitati culturale intreprinse chiar de copii, cunoscuta si ca educatie non-formala, si (2) introducerea si atragerea publicului tanar spre teatru, si mai specific, spre un teatru care li se adreseze si in care se recunosc.

Spectacolul „Clasa”, in regia lui Mihai Razus, produs de Teatrul EXCELSIOR impreuna cu Asociatia ARTEXTRACT, este primul proiect de teatrul social prezentat in cadrul Tu poti alege! si a avut premiera in data de 14 decembrie 2014. Publicul a fost confruntat cu o serie de teme actuale si dominante la varsta adolescentei, printre care: marginalizarea, refugierea in lumea virtuala, influenta violentei domestice asupra tinerilor, tendinta de suicid la aceasta varsta, prima iubire, sau tentatia drogurilor. Toate acestea au fost prezentate sub forma unui colaj de momente, din care nu au lipsit umorul si ironia, intr-un show dinamic si modern.

Pentru a ajunge la publicul vizat si a asigura un impact generalizat, spectacolul va iesi din spatiul fizic al teatrului si va poposi lunar in liceele bucurestene, incepand cu luna ianuarie. Marti, 27 ianuarie 2015, show-ul „Clasa” va fi gazduit de Colegiul National „Sfantul Sava”. Teatrul EXCELSIOR intentioneaza, in viitor, sa itinereze spectacolul si in liceele din tara.

Din distributie fac parte: Gabriel Gheorghiu, Roberta Vasiliev, Ana Maria Radu, Alexandru Zaliznea, Andrei Rosu, Georgiana Ion, Andreea Tanascu, Bianca Matthew, Mihaela Neagoie, Costin Raileanu, Andrei Tapirdea, Vlad Marin, Jennifer Girbita, Elena Parvu, Maria Florentina Badea, Teodora Stoica.
Scenariul: Mihai Razus si Eduard Adam. Regia: Mihai Razus. Slideshow: Octavian Frecea, Andrei Rozescu.

Mai multe detalii si noutati despre spectacolele si programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook
si pe site-ul nostru http://www.teatrul-excelsior.ro.