So long ago in the future dreams for future odysseys

Fundatia Fildas Art sustine expozitia de pictura a elevilor Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” din Bucuresti
"Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de futures odysséeys” / "So long ago in the future dreams for future odysseys", de la Bruxelles

Miercuri, 15 aprilie 2015, ora 11:30, Sala ATRIUM, cladirea JDE, Rue Belliard 99, etaj 6 (Foyer 6 JDE), Bruxelles, la sediul Comitetul Economic si Social European (CESE) / The European Economic and Social Committee (EESC) / Comité économique et social européen, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura a elevilor din anii terminali si absolventilor Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” Bucuresti.

Expozitia se intituleaza simbolic “Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de Futures odysséeys” / “So long ago in the future dreams for future Odysseys” si prezinta 50 de lucrari realizate de elevii Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”.

Acest eveniment care este inclus in programul conferintei organizate de grupul ”Space and society” este sustinut de Fundatia Fildas Art, presedinte Anca Vlad.

Expozitia ”Il y a si longtemps dans l’avenir. Rêves pour de Futures odysséeys” / “So long ago in the future Dreams for Future Odysseys” poate fi vizitata in zilele de miercuri 15 aprilie si joi 16 aprilie, intre orele 9.00 – 13.30.
Adresa: CESE – cladirea JDE, Rue Belliard nr. 99, etaj 6, Sala Atrium, Bruxelles

Despre Fundatia FILDAS ART

Implicarea Presedintelui Fondator Anca Vlad in viata sociala si culturala a Bucurestilor, a tarii si nu numai a condus, firesc, la aparitia fundatiei Fildas Art, care sustine artistii si manifestarile cultural-artistice. De la bun inceput Fildas Art si-a propus sa fie ca o raza de lumina intr-o lume marcata de rutina si monotonia vietii cotidiene, oferind veritabile balsamuri culturale pentru suflete!

Rolul Galeriei SENSO (Bd. Unirii nr. 15) este acela de a reconstitui un spatiu benefic de manifestare a emotiei si energiei creatoare generate de lucrarile artistilor, pictori, sculptori, graficieni, artisti vizuali s.a.
Catena Grup, prin Programul ”Catena pentru Arta” este sponsor al evenimentelor gazduite de Galeria SENSO.

Fundatia Fildas Art si Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania au lansat si initiat in 2004 proiectul ”Poduri europene”. De atunci, an de an se organizeaza Ateliere si Tabere Internationale de Creatie, reunind artiste din Romania si din mai multe tari europene. In acelasi timp, cel putin o data pe an, Galeria SENSO din Bucuresti si Muzeul de Arta Constanta gazdueisc expozitii ample cu lucrarile realizate de artistele participante in Taberele de Creatie ”Poduri Europene” de la Eforie Sud.

Va invitam sa vizionati reportajele Sensotv.ro dedicate expozitiilor/evenimentelor/vernisajelor gazduite pana acum de Galeria SENSO, dar si proiectului cultural ”Poduri Europene” accesand link-urile:
https://Sensoarte.ro/arte/categorie-arte-vizuale
https://Sensoarte.ro/arte/arte-vizuale/poduri-europene

Despre Liceulde Arte Plastice ”Nicolae Tonitza”

A fost infiintat in 1949 sub numele de „Scoala Medie Tehnica de Arta”. El reunea artele spectacolului cu cele vizuale: coregrafie, muzica si desen. De-a lungul anilor si-a schimbat sediul, si-a schimbat si numele, insa a ramas intotdeauna o scoala in care se studiaza artele plastice si in care frumosul este la tot pasul. De-a lungul existentei sale, valoarea si creativitatea elevilor a fost rasplatita cu premii nationale si internationale, precum si cu nominalizari la importante expozitii din strainatate. In prezent, peste 900 de elevi studiaza aici, atat in ciclul gimnazial, cat si in cel liceal unde isi desfasoara si isi desavarsesc studiile artistice in mai multe ateliere: arte grafice, arte murale, arte textile, ceramica, desen animat, design ambiental, design industrial, design vestimentar, pictura de sevalet, restaurare si arta religioasa, scenografie si sculptura.

Despre Comitetul Economic si Social European (CESE)

Scopul CESE este acela de a informa organizatiile, institutiile, mijloacele de comunicare in masa si cetatenii despre rolul si activitatile CESE, un organ consultativ al Uniunii Europene.

Infiintat in 1957, acesta are rol consultativ pe langa principalele institutii europene (Comisia Europeana, Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European). Consilierea se realizeaza prin avize privind propunerile legislative ale UE si prin avize din proprie initiativa privind teme care trebuie abordate. Una din sarcinile principale este de a asigura „o punte” intre institutiile UE si o „societate civila organizata” prin promovarea democratiei participative in UE si ajutam la promovarea rolului organizatiilor societatii civile prin instituirea unui „dialog structurat” cu aceste grupuri din statele membre UE si din alte tari din intreaga lume. Membrii CESE reprezinta o larga varietate de interese culturale, sociale si economice din tarile lor si formeaza o punte intre UE si organizatiile societatii civile din statele membre.