Sali pline in mijlocul verii la Festivalul International ‘Marile serate muzicale ale Bucurestiului’

Timp de patru seri, in mijlocul verii, capitala Romaniei a devenit capitala muzicii clasice. In perioada 9-12 iulie 2015 a avut loc prima editie a Festivalului International "Marile serate muzicale ale Bucurestiului", spre incantarea tuturor iubitorilor de muzica ce au umplut sala mare a Teatrului Odeon in fiecare dintre cele patru seri.

Evenimentul a reunit artisti consacrati din 7 tãri: Bruno Canino si Luisa Sello (Italia), Vladimir Mendelssohn (Olanda), Takashi Shimizu si Tetsuro Miyoshi (Japonia), Dominique De Williencourt, Michel Bourdoncle (Franta), Mario Hossen (Bulgaria), Horia Vacarescu (Anglia), Anton Niculescu, Andrei Licaret, Ana-Maria Marian si Marian Movileanu (Romania), fiind moderat de regizorul Cristian Mihailescu.

Maiestria muzicienilor, precum si repertoriul atent selectionat, cu piese celebre, rar auzite pe scenele romanesti, au contribuit la incantarea publicului, care a revenit in fiecare seara in sala de concert. Cele patru serate muzicale au inclus lucrari ale compozitorilor Alexander Borodin, Bohuslav Martinú, Johannes Brahms si Franz Schubert (prima seara), Carl Maria von Weber (Piatigorski), Anton Rubinstein, Dmitri Sostakovici, Mihail Ivanovics Glinka, Niccolo Paganini, Giuseppe Tartini, Ludwig van Beethoven si Gustav Mahler (a doua seara), Franz Schubert, Serghei Rahmaninov si Robert Schumann (a treia seara) si Claude Debussy, Frédéric Chopin si Antonín Dvořák (a patra seara).

Sa organizam un eveniment cultural amplu in perioada din an cand stagiunile s-au incheiat si atat institutiile, cat si publicul sunt in vacanta, a fost o provocare careia i-am dat curs cu entuziasm. Spre marea mea bucurie, acelasi entuziasm l-am regasit si in randul publicului bucurestean, prezent seara de seara in sala de concert. Aceasta performanta nu face decat sa ne sustina in demersul nostru de a transforma <> intr-un eveniment cu traditie in capitala., a declarat Anton Niculescu, directorul Festivalului International Marile serate muzicale ale Bucurestiului.

Evenimentul, organizat de Fundatia Euterpe, in parteneriat cu Teatrul Odeon, este coordonat de renumitul violoncelist roman Anton Niculescu, solist concertist cu o vasta cariera la Scala din Milano, si a beneficiat de sprijnul Primãriei Municipiului Bucuresti.