Interviu cu Sandra Ecobescu

Sandra Ecobescu a infiintat o scoala care reprezinta o alternativa pentru sistemul de invatamant traditional –Fundatia Calea Victoriei – in cadrul careia ofera tinerilor si adultilor ateliere interactive (teoretice si practice), conferinte si evenimente in domenii umaniste si culturale.

Domeniile in care fundatia organizeaza cursuri sunt: istoria si cultura orasului Bucuresti, filozofia, limbile clasice (greaca veche, ebraica), antropologia, arheologia, folclorul si etnologia, cinematografia, fotografia, istoria costumului, artele plastice, teatrul, retorica, dansul contemporan, muzica, designul, arhitectura si dezvoltarea personala.

Cursurile sunt concentrate pe formarea cursantului si consolidarea culturii generale nu doar pe informare, punandu-se un accent deosebit asupra interactivitatii dintre lector si cursant, asupra atmosferei relaxate si asupra lipsei de restrictii si limite impuse artificial.

A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea din Bucuresti, sectia Romana-Engleza si a avut o bursa postuniversitara de un an oferita de Fundatia Onassis din Atena, pentru studiul limbii si literaturii neo-grecesti. Inainte de a pune bazele fundatiei a lucrat timp de 7 ani la una din marile companii de logistica din Bucuresti, ca director comercial.