Dumitru Prunariu – Biografia unui cosmonaut

Intr-o Romanie in care adesea se face reclama nonvalorilor, o biografie a primului si, momentan, singurului astronaut roman care a devenit „extraterestru timp de sapte zile” in mai 1981 este bine-venita.

Cartea a aparut la Editura Adevarul Holding, se intituleaza Dumitru-Dorin Prunariu – Biografia unui cosmonaut si poarta semnatura scriitoarei Annie Musca, autoarea a inca doua biografii ale unor personalitatii romanesti de marca. Este vorba de Tudor Vornicu, omul care a marcat biografiile multor jurnalisti romani in secolulul trecut si de artistul Dan Mihaiescu, un alt nume mare intre umoristii autohtoni.

Dumitru Prunariu, astazi in varsta de 59 de ani, este urmarit in carte de Annie Musca din vremea copilariei, trecand prin adolescenta, studentie, apoi in drumul catre orasul stelar Zviozdnii Gorodok in scopul pregatirii pentru zborul in cosmos, dupa aceea ni-l descopera pe Prunariu diplomatul, ambasadorul Romaniei in Federatia Rusa, dar si membru in mai multe organizatii internationale ale astronautilor. Cititorul afla o serie de amanunte despre omul Dumitru Prunariu si experienta sa ruseasca, dar si despre familia acestuia, copiii si nepotii sai.

La eveniment au participat personalitati precum Alexandru Mironov, Teodor Melescanu, Dinu Patriciu, Peter Imre, prieteni si apropiati ai astronautului, ziaristi s. a.