Bogdan Hrib – Ultima fotografie

In cadrul Targului de Carte Gaudeamus a avut loc lansarea volumului “Ultima fotografie” de Bogdan Hrib, aparut la Editura Cartea Romaneasca.Au prezentat Alex Stefanescu si Michael Haulica.

“Apare un nou roman semnat de mine. De aceasta data nu avem nici crime oribile, nici anchetatori dibaci, nici spioni, doar un pic de dragoste, femei frumoase, fotografi si jurnalisti, povesti rupte din viata, un fel de 1001 de nopti adaptata pentru 2012…

Ce faci cand peste cateva saptamani implinesti 50 de ani, nu mai ai nimic de pierdut si nu mai crezi in nimic? O calatorie lunga pe o nava de croaziera, inconjurat de lux si de necunoscuti, poate fi o solutie?
Alexandru Zaharia, fost fotoreporter si fost proprietar de agentie de publicitate, crede ca da. Crede ca se poate pierde printre cei 2000 de pasageri, ca isi poate cauta salvarea in anonimat si in singuratate… Greseste.

Alex Zaharia are o lista cu 50 de cuvinte; 50 ca cei 50 de ani pe care ii va implini curand. Fiecare dintre aceste cuvinte ascunde o poveste. A lui sau a ei. 50 de povesti in 50 de capitole.Nici aparitia tinerei Caja, nici capitanul, nici oceanul sau porturile Africii nu pot amana inevitabilul si nu pot schimba destinele lor.“Acest roman ar trebui sa fie un omagiu adus fotografiei si fotografilor”,declara Bogdan Hrib.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Ema Nicola.