Amos Oz la Bucuresti

La invitatia Editurii Humanitas Fiction si a Ambasadei Israelului la Bucuresti, Amos Oz, unul dintre cei mai importanti scriitori israelieni, a fost prezent la Bucuresti in perioada 27-28 februarie 2012. Luni, 27 februarie, la Ateneul Roman, a avut loc conferinta Amos Oz in dialog cu Gabriel Liiceanu.

Marti, 28 februarie, Amos Oz a primit titlul de doctor honoris causa al Universitatii din Bucuresti. Tot marti, la Libraria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45) a fost lansata seria de autor Amos Oz a Editurii Humanitas Fiction cu volumele Odihna desavarsita, Cutia neagra, Cum sa lecuiesti un fanatic, Rime despre viata si moarte, Poveste despre dragoste si intuneric si Scene de viata campestra. Au vorbit: Amos Oz, Marlena Braester, Ioana Parvulescu si Denisa Comanescu. Lansarea a fost urmata de o sesiune de autografe.

Amos Oz, unul dintre cei mai iubiti scriitori contemporani, ale carui carti au fost traduse in 41 de limbi, a povestit in fata publicului bucurestean despre familie, dar si despre conflict – cele doua puncte de sprijin ale operei sale. Intr-o conferinta de presa, inainte de intalnirea cu Gabriel Liiceanu de la Ateneul Roman, Oz a dat o lectie despre pace si introspectie, adresandu-se celor peste 20 de jurnalisti prezenti la Intercontinental.