Viorica Iacob – Expozitie de pictura si tapiserie la Galeria Senso

La Galeria Senso s-a deschis o noua expozitie de pictura si tapiserie a artistei Viorica Iacob intitulata Pamant si valuri. Expozitia poate fi vizitata pana pe 03 Decembrie 2014.

Pamant si valuri


Expozitia Pamant si valuri se construieste in jurul a cinci tapiserii spectaculoase de mari dimensiuni intitulate Pamant reavan. Create cu mare migala de artista, tapiseriile deosebit de rafinate coloristic, ne invita sa survolam pamantul ca si cum am zbura alaturi de pasarile cerului.

Artista Viorica Iacob mai aduce in expozitie si o serie de picturi in ulei pe panza intitulate Marea Neagra si o bogata serie de lucrari de grafica intitulate Pamant arat. Toate aceste lucrari reprezinta chintesenta creatiei artistei Viorica Iacob, care este cunoscuta publicului pentru lucrarile de arta monumentala din Suceava, Braila si Pitesti.

Cu o opera implinita, Viorica Iacob se pregateste sa intre intr-un nou deceniu de viata. Expozitia de la Galeria Senso este si va fi o modalitate de a-i privi retrospectiv creatia si de a-i incununa opera prin recunoastere publica, spune Anca Vlad, Presedinte Fundatia FILDAS ART, Presedinte de Onoare Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica.

Sponsorul evenimentului si al catalogului Viorica Iacob este Catena, prin Programul Catena pentru Arta.

Expozitia de pictura si tapiserie a artistei Viorica Iacob


Viorica Iacob stie sa acorde expresivitatea cu o anumita liniste senina pe care toate lucrarile sale o degaja. As spune ca este seninatatea ei, a unui suflet atat de bland, atat de frumos, care comunica prin intermediul acestor lucrari, spune criticul de arta Doina Pauleanu.

Expozitia Pamant si valuri este o expozitie retrospectiva cuprinzand numeroase lucrari realizate de artista din 1972 pana in prezent.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru arta.
Realizator: Bogdana Contras