Transfer de Identitate

Elite Art Gallery a gazduit expozitia de ceramica, pictura, instalatie textila Transfer de identitate, un concept inedit propus si realizat de cinci artiste ale caror viziuni au conlucrat armonios prin diversitatea tehnicilor folosite. Expozitia reuneste ceramica (Lucia Lobont si Ileana Horoba Danci), instalatie textila (Athena Dumitriu) si pictura (Irina Irimescu si Sorana Paraian).

Un titlu inspirat de diversitatea mediului cultural

Transfer de identitate isi datoreaza numele diversitatii mediului cultural in care traiesc cele cinci artiste; Elite Art Gallery a facilitat o intalnire surprinzatoare intre aceste artiste care, desi au origini comune, lucreaza acum in Franta, Suedia si Romania.
Fiecare dintre ele propune lucrari marcate de incarcatura locala a spatiului in care traiesc acum, putandu-ne astfel astepta la o veritabila negociere intre identitati.
De la pictura, la ceramica sau la tapiserie, de la un mediu la altul, intre om si natura se opereaza un veritabil transfer de identitate.
Elite Art Gallery va invita sa parcurgeti acest exercitiu ingenios de comprehensiune a diferitelor personalitati, dar si a alteritatii si a transferului fragil ce are loc intre procesul dificil de marcare a unei identitati si schimbarea datorata mobilitatii fiecarei persoane in parte – spunea Corina Tudor, referent cultural arte vizuale la Elite Art Gallery.

5 artiste, un numitor comun…

Profilurile de portrete ale Irinei Irimescu sugereaza anonimitate, dar si o absenta a identitatii la exterior si se extrapoleaza tridimensional in figurinele din ceramica pictata ale Ilenei Danci Horoba. Dialogul dintre cele doua tehnici este completat de seria de obiecte din ceramica ale Luciei Lobont ce conlucreaza in acelasi efort de stabilire a unei conexiuni. Apoi, jocul dintre absenta si prezenta este prefigurat abstract prin instalatia de tapiserie a Athenei Dumitriu, pentru ca Sorana Paraian sa conchida circular, la propriu si la figurat, acest dialog.
Materialele folosite completeaza si sugereaza teme in care pictura isi gaseste stabilitatea in texturile ceramicii, dar la nivel textile. Expozitia este un exercitiu de explorare a distantei ce se stabileste intre oameni, intre culture si intre elementele naturii.
Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Oana Georgescu